Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Żar z nieba się leje, a ja przy grillu szaleję. Okulary zakładam, kapelusz na głowę wkładam, szukam cienia, jak szalona, ale przecież na grillowanie, to jest najlepsza pora. Gorąco z grilla paruje, a ja roladki z kiełbaskami grilluje, warzywa do nich przygotowuję i smaczne zapachy czuję. Nie ma co narzekać, że ciężko w słońcu się grilluje, jak potem wszystko tak dobrze smakuje.
Bardzo smaczna, pożywna zupa.
Odsłon: 2963
Dla wielbicieli czekolady i nie tylko. Domowe najlepsze.
Odsłon: 1079
Bardzo smaczna, pożywna zupa.
Odsłon: 2963
Dla wielbicieli czekolady i nie tylko. Domowe najlepsze.
Odsłon: 1079
Składniki
Mięso z indyka rozbijamy jak najcieniej, doprawiamy solą i pieprzem. Po długości układamy na nich plastry cukinii. Następnie po szerokości układamy po jednej kiełbasce śląskiej i zawijamy w roladkę, którą następnie przekładamy na folię aluminiową. Roladki zwijamy w folię, końcówki skręcamy jak cukierek. Rada: cukinię kroimy po długości, za pomocą nożyka do warzyw.
Ziemniaki obieramy, myjemy, suszymy i kroimy na duże talarki, skrapiamy olejem. Grilla rozpalamy, grillujemy roladki indycze z kiełbaską (ok. 10 min z dwóch str.), talarki z ziemniaków, marchewki i w całości kolbę kukurydzy. Marchewki i kukurydzę skrapiamy olejem. Rada: warzywa można posmarować olejem za pomocą pędzla, będzie idealnie rozprowadzony na całej powierzchni. Ziemniaki, kukurydzę pod koniec oprószamy solą, a marchewki cukrem. Pyszne roladki z kiełbaskami podajemy z talarkami, karmelizowaną marchewką i kukurydzą.