Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Żar z nieba się leje, a ja przy grillu szaleję. Okulary zakładam, kapelusz na głowę wkładam, szukam cienia, jak szalona, ale przecież na grillowanie, to jest najlepsza pora. Gorąco z grilla paruje, a ja roladki z kiełbaskami grilluje, warzywa do nich przygotowuję i smaczne zapachy czuję. Nie ma co narzekać, że ciężko w słońcu się grilluje, jak potem wszystko tak dobrze smakuje.
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5614
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1098
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12206
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5160
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1526
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5614
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1098
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12206
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5160
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1526
Składniki
Mięso z indyka rozbijamy jak najcieniej, doprawiamy solą i pieprzem. Po długości układamy na nich plastry cukinii. Następnie po szerokości układamy po jednej kiełbasce śląskiej i zawijamy w roladkę, którą następnie przekładamy na folię aluminiową. Roladki zwijamy w folię, końcówki skręcamy jak cukierek. Rada: cukinię kroimy po długości, za pomocą nożyka do warzyw.
Ziemniaki obieramy, myjemy, suszymy i kroimy na duże talarki, skrapiamy olejem. Grilla rozpalamy, grillujemy roladki indycze z kiełbaską (ok. 10 min z dwóch str.), talarki z ziemniaków, marchewki i w całości kolbę kukurydzy. Marchewki i kukurydzę skrapiamy olejem. Rada: warzywa można posmarować olejem za pomocą pędzla, będzie idealnie rozprowadzony na całej powierzchni. Ziemniaki, kukurydzę pod koniec oprószamy solą, a marchewki cukrem. Pyszne roladki z kiełbaskami podajemy z talarkami, karmelizowaną marchewką i kukurydzą.