Do góry

Dania główne Przepis na:

Grillowania karkówka z groszkiem po francusku

Grillowania karkówka z groszkiem po francusku

Autor:

Przepisów i artykułów: 966 Ocena: 18598

Dodano:

Odsłon: 1790

Marynata nadała karkówce ciekawy smak.

Składniki

  • Marynata : 100 ml oliwy
  • 1 łyżka czerwonego octu balsamicznego
  • 1 łyżka octu ryżowego
  • 1 łyżeczka tabasco
  • 3 ząbki czosnku
  • tymianek
  • oregano
  • bazylia
  • mięta
  • sól
  • pieprz
  • 2 łyżeczki przyprawy do grilla
  • 2 dość grube plastry karkówki
1-2 os. > 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Grillowania karkówka z groszkiem po francusku

Przygotowanie

  1. Przygotowałem marynatę. Wymieszałem oliwę z octem balsamicznym i octem ryżowym, tabasco. Dodałem bardzo drobno posiekany czosnek. Ponownie wymieszałem. Na koniec wsypałem zioła i przyprawę do grilla. Do marynaty włożyłem plastry karkówki. Odstawiłem do lodówki na noc.
    Rozgrzałem grill. Wyjąłem karkówkę z marynaty i grillowałem ją, aż zrobiła się i miękka.
    Podałem ją z ziemniakami i zielonym groszkiem po francusku.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

SlodkoSlodka83 23 lipca 2019 Bardzo apetycznie,takie danie bym zjadła,super :-)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń