Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dietetycy twierdzą, że mięso indyka jest zdrowsze niż mięso kurczaka. Wierząc im, zaczęłam częściej po nie sięgać. Bardzo lubię grillowane ze względu na smak i szybkość przygotowania. By nie było nudno dodałam pieczarki.
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 119533
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 9032
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3237
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 119533
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 9032
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3237
Składniki
Pieczarki kroimy na kawałki, cebulę i czosnek w kostkę, natkę pietruszki siekamy. Na rozgrzanym oleju podsmażamy warzywa, dusimy aż odparuje sok z pieczarek. Dodajemy śmietanę, natkę, sól i pieprz.
Filet z indyka kroimy na mniejsze kawałki, delikatnie rozbijamy. Nacieramy je solą, pieprzem, papryką i odrobiną oleju. Grillujemy w grillu elektrycznym lub na patelni grillowej. Na filecie układamy pieczarki.