Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dietetycy twierdzą, że mięso indyka jest zdrowsze niż mięso kurczaka. Wierząc im, zaczęłam częściej po nie sięgać. Bardzo lubię grillowane ze względu na smak i szybkość przygotowania. By nie było nudno dodałam pieczarki.
Prosty w przygotowaniu, puszysty i smaczny sernik. Sernik przygotowany na spo...
Odsłon: 134
Dzisiaj zapraszam Was na deser zero waste. Został mi otwarty serek mascarpone...
Odsłon: 663
Prosty w przygotowaniu, puszysty i smaczny sernik. Sernik przygotowany na spo...
Odsłon: 134
Dzisiaj zapraszam Was na deser zero waste. Został mi otwarty serek mascarpone...
Odsłon: 663
Składniki
Pieczarki kroimy na kawałki, cebulę i czosnek w kostkę, natkę pietruszki siekamy. Na rozgrzanym oleju podsmażamy warzywa, dusimy aż odparuje sok z pieczarek. Dodajemy śmietanę, natkę, sól i pieprz.
Filet z indyka kroimy na mniejsze kawałki, delikatnie rozbijamy. Nacieramy je solą, pieprzem, papryką i odrobiną oleju. Grillujemy w grillu elektrycznym lub na patelni grillowej. Na filecie układamy pieczarki.