Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dietetycy twierdzą, że mięso indyka jest zdrowsze niż mięso kurczaka. Wierząc im, zaczęłam częściej po nie sięgać. Bardzo lubię grillowane ze względu na smak i szybkość przygotowania. By nie było nudno dodałam pieczarki.
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1216
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 410
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1293
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1216
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 410
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1293
Składniki
Pieczarki kroimy na kawałki, cebulę i czosnek w kostkę, natkę pietruszki siekamy. Na rozgrzanym oleju podsmażamy warzywa, dusimy aż odparuje sok z pieczarek. Dodajemy śmietanę, natkę, sól i pieprz.
Filet z indyka kroimy na mniejsze kawałki, delikatnie rozbijamy. Nacieramy je solą, pieprzem, papryką i odrobiną oleju. Grillujemy w grillu elektrycznym lub na patelni grillowej. Na filecie układamy pieczarki.