Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pomysł na szybki obiad nic bardziej prostszego grillowany filet z małą ilością tłuszczu do tego kremowe puree ziemniaczane i sałatka z jogurtem bez laktozy
Przepis dnia
Rozpływająca się w ustach ryba z wyrazistym dodatkiem pesto z czosnkiem.
Odsłon: 189
Risotto ze szparagami i łososiem
Odsłon: 70
Przepis dnia
Rozpływająca się w ustach ryba z wyrazistym dodatkiem pesto z czosnkiem.
Odsłon: 189
Risotto ze szparagami i łososiem
Odsłon: 70
Składniki
Przygotowanie filet z indyka wyjmujemy z lodówki najlepiej dzień wcześniej kroimy wzdłuż tak żeby były dwa filety przerzucamy go do miski i dodajemy przyprawy curry mielone oraz majeranek sól i pieprz tak przygotowanego indyka musimy za foliować i odstawić na całą noc do lodówki . Następnego dnia obieramy ziemniaki gotujemy w osolonej wodzie aż będą miękkie potem wyjmujemy mięso i dajemy na mocno rozgrzaną patelnię gdy ziemniaki mamy ugotowane czekamy aż wystygną w następnej kolejności do miski siekamy umytą sałatę lodową dodajemy do niej wcześniej umyte pomidory pokrojone w kostkę później dodajemy jogurt sól pieprz majeranek i posiekaną natkę pietruszki sałatkę z jogurtem i pomidorami odstawiamy na bok fileta przewracamy na drugą stronę gdy to zrobimy ziemniaki ugniatamy i oddajemy trochę curry i trochę jogurtu . całe danie wykładamy na płaski talerz najpierw puree ziemniaczane na górę dodajemy pokrojone go w paski fileta z indyka oraz wcześniej przygotowaną sałatkę Smacznego