Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pomysł na szybki obiad nic bardziej prostszego grillowany filet z małą ilością tłuszczu do tego kremowe puree ziemniaczane i sałatka z jogurtem bez laktozy
Na dzisiejszą zapiekankę miałam trochę grzybów, ziemniaków, kalafiora i kiełb...
Odsłon: 1429
Wykonanie idealnych gołąbków jest dla mnie zawsze stresujące. Ułatwiłam sobie...
Odsłon: 14945
Moim zdaniem połączenie ziemniaków z mięsem jest super połączeniem. Zapraszam...
Odsłon: 961
Na dzisiejszą zapiekankę miałam trochę grzybów, ziemniaków, kalafiora i kiełb...
Odsłon: 1429
Wykonanie idealnych gołąbków jest dla mnie zawsze stresujące. Ułatwiłam sobie...
Odsłon: 14945
Moim zdaniem połączenie ziemniaków z mięsem jest super połączeniem. Zapraszam...
Odsłon: 961
Składniki
Przygotowanie filet z indyka wyjmujemy z lodówki najlepiej dzień wcześniej kroimy wzdłuż tak żeby były dwa filety przerzucamy go do miski i dodajemy przyprawy curry mielone oraz majeranek sól i pieprz tak przygotowanego indyka musimy za foliować i odstawić na całą noc do lodówki . Następnego dnia obieramy ziemniaki gotujemy w osolonej wodzie aż będą miękkie potem wyjmujemy mięso i dajemy na mocno rozgrzaną patelnię gdy ziemniaki mamy ugotowane czekamy aż wystygną w następnej kolejności do miski siekamy umytą sałatę lodową dodajemy do niej wcześniej umyte pomidory pokrojone w kostkę później dodajemy jogurt sól pieprz majeranek i posiekaną natkę pietruszki sałatkę z jogurtem i pomidorami odstawiamy na bok fileta przewracamy na drugą stronę gdy to zrobimy ziemniaki ugniatamy i oddajemy trochę curry i trochę jogurtu . całe danie wykładamy na płaski talerz najpierw puree ziemniaczane na górę dodajemy pokrojone go w paski fileta z indyka oraz wcześniej przygotowaną sałatkę Smacznego