Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sezon grillowy w pełni :) Na naszych rusztach królują smakowite mięsa i szaszłyki, ale warto na grillu przyrządzać również ryby. Dzisiaj zapraszam na cytrynowego, soczystego i smakowitego łososia, który jest bardzo prosty w przygotowaniu. Grillowany łosoś świetnie smakuje w połączeniu z remuladą duńską czyli sosem majonezowym z warzywami o lekkim smaku curry.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14133
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1635
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 16109
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6483
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14133
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1635
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 16109
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6483
Składniki
Łososia pozbawiamy skóry i dzielimy na filety, które skrapiamy sokiem z cytryny oraz oprószamy solą i grubo mielonym pieprzem. Ryby wstawiamy na około 30 minut do lodówki dla odpowiedniego przejścia smaków i aromatów. Po tym czasie skrapiamy filety oliwą z oliwek, układamy je na rozgrzanym ruszcie i grillujemy około 3 minut z każdej strony. * Pamiętajmy, że zbyt długie grillowanie sprawi, że łosoś stanie się suchy. Optymalny czas przygotowania pozwoli uzyskać soczysty i delikatny filet.
Gotowego łososia podajemy z plastrem cytryny oraz remuladą duńską. Ryba świetne smakuje także z grillowanymi warzywami lub świeżą surówką.
Życzę smacznego! :D