Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sezon grillowy w pełni :) Na naszych rusztach królują smakowite mięsa i szaszłyki, ale warto na grillu przyrządzać również ryby. Dzisiaj zapraszam na cytrynowego, soczystego i smakowitego łososia, który jest bardzo prosty w przygotowaniu. Grillowany łosoś świetnie smakuje w połączeniu z remuladą duńską czyli sosem majonezowym z warzywami o lekkim smaku curry.
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 846
Karmelowa panna cotta to deser, który łączy w sobie aksamitną konsystencję śm...
Odsłon: 816
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 73
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 846
Karmelowa panna cotta to deser, który łączy w sobie aksamitną konsystencję śm...
Odsłon: 816
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 73
Składniki
Łososia pozbawiamy skóry i dzielimy na filety, które skrapiamy sokiem z cytryny oraz oprószamy solą i grubo mielonym pieprzem. Ryby wstawiamy na około 30 minut do lodówki dla odpowiedniego przejścia smaków i aromatów. Po tym czasie skrapiamy filety oliwą z oliwek, układamy je na rozgrzanym ruszcie i grillujemy około 3 minut z każdej strony. * Pamiętajmy, że zbyt długie grillowanie sprawi, że łosoś stanie się suchy. Optymalny czas przygotowania pozwoli uzyskać soczysty i delikatny filet.
Gotowego łososia podajemy z plastrem cytryny oraz remuladą duńską. Ryba świetne smakuje także z grillowanymi warzywami lub świeżą surówką.
Życzę smacznego! :D