Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sezon grillowy w pełni :) Na naszych rusztach królują smakowite mięsa i szaszłyki, ale warto na grillu przyrządzać również ryby. Dzisiaj zapraszam na cytrynowego, soczystego i smakowitego łososia, który jest bardzo prosty w przygotowaniu. Grillowany łosoś świetnie smakuje w połączeniu z remuladą duńską czyli sosem majonezowym z warzywami o lekkim smaku curry.
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 160
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3878
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 296
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 609
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 160
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3878
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 296
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 609
Składniki
Łososia pozbawiamy skóry i dzielimy na filety, które skrapiamy sokiem z cytryny oraz oprószamy solą i grubo mielonym pieprzem. Ryby wstawiamy na około 30 minut do lodówki dla odpowiedniego przejścia smaków i aromatów. Po tym czasie skrapiamy filety oliwą z oliwek, układamy je na rozgrzanym ruszcie i grillujemy około 3 minut z każdej strony. * Pamiętajmy, że zbyt długie grillowanie sprawi, że łosoś stanie się suchy. Optymalny czas przygotowania pozwoli uzyskać soczysty i delikatny filet.
Gotowego łososia podajemy z plastrem cytryny oraz remuladą duńską. Ryba świetne smakuje także z grillowanymi warzywami lub świeżą surówką.
Życzę smacznego! :D