Do góry

Dania główne Przepis na:

Grillowany sznycel z indyka w sosie serowym

Grillowany sznycel z indyka w sosie serowym

Autor:

Przepisów i artykułów: 487 Ocena: 12224

Dodano:

Odsłon: 2602

Warto stawiać na chude mięso drobiowe. By smakowało lepiej łączę je z sosem, ale nie tak by mięso pływało w sosie a by sos był smacznym, delikatnym dodatkiem:). Sos przygotujemy wcześniej i zabierzmy ze sobą na grilla.

Składniki

  • 4 sznycle z indyka (400 g)
  • sól, pieprz, papryka słodka, czosnek granulowany
  • ...
  • Sos:
  • 1 cebula
  • 2 łyżki sera gorgonzola
  • 1 łyżka posiekanej natki pietruszki
  • 200 ml śmietany 18%
  • olej
  • sól, pieprz
3-4 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Grillowany sznycel z indyka w sosie serowym

Przygotowanie

  1. Na patelni rozgrzewamy odrobinę oleju. Dodajemy posiekaną drobno cebulę. Smażymy do zeszklenia, wlewamy śmietanę, dodajemy gorgonzolę. Gotujemy do momentu aż ser się roztopi. Dodajemy natkę pietruszki, sól i pieprz. Studzimy.

  2. Sznycle posypujemy solą, pieprzem i przyprawami. Grillujemy do zarumienienia.

  3. Sznycle wykładamy na talerz, polewamy wcześniej przygotowanym sosem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Dariusz-D 23 maja Bardzo mi przypadł do gustu ten przepis. Gratuluję:-)
A gdyby tak polać sznycle ciepłym sosem?

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń