Do góry

Dania główne Przepis na:

Grilowany aromatyczny ŁosoŚ

Grilowany aromatyczny ŁosoŚ

Autor:

Przepisów i artykułów: 13 Ocena: 161

Dodano:

Odsłon: 1083

Podstawą smacznej ryby jest jej świeżość oraz marynata. Pomimo tego, że ryba wydaje się mocno przypieczona, w środku jest soczysta - dzięki marynacie :) Życzę smacznego.

Składniki

1-2 os. 30 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Marynata:

    1. Cebulę, czosnek, natkę, imbir drobno pokroić, wycisnąć sok z limonki/cytryny, dodać łyżkę oleju, przyprawy. Wymieszać.

    2. Umyć łososia, nie zdejmować skóry, wsadzić do marynaty, skórą do góry, po godzinie przekręcić skórą do dołu. Marynować jeszcze 30 minut.

  2. Łososia smażyć na rozgrzanym oleju najpierw od strony skóry, potem góra, potem boki tak, aby się mocno zrumienił. Proszę się nie martwić, że w środku będzie suchy, ponieważ tak nasiąkł marynatą, że nie ma takiej możliwości.

    Podawać z ulubionymi dodatkami :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

kstr54 24 lutego 2015 wyglada Bajecznie !!zrobie takiego na niedziele,pozdrawiam
Odpowiedzi: 1 ▼

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń