Podstawą smacznej ryby jest jej świeżość oraz marynata. Pomimo tego, że ryba wydaje się mocno przypieczona, w środku jest soczysta - dzięki marynacie :) Życzę smacznego.
Grilowany aromatyczny ŁosoŚ
Składniki
- Płat łososia lub dzwonek
- 1/2 cebuli
- 1 limonka lub pół cytryny
- kawałeczek imbiru
- natka pietruszki
- 1 ząbek czosnku
- sól, pieprz, zioła prowansalskie
- Olej
Składniki
- Płat łososia lub dzwonek
- 1/2 cebuli
- 1 limonka lub pół cytryny
- kawałeczek imbiru
- natka pietruszki
- 1 ząbek czosnku
- sól, pieprz, zioła prowansalskie
- Olej

Etapy przygotowania
Marynata: 1. Cebulę, czosnek, natkę, imbir drobno pokroić, wycisnąć sok z limonki/cytryny, dodać łyżkę oleju, przyprawy. Wymieszać. 2. Umyć łososia, nie zdejmować skóry, wsadzić do marynaty, skórą do góry, po godzinie przekręcić skórą do dołu. Marynować jeszcze 30 minut.

Łososia smażyć na rozgrzanym oleju najpierw od strony skóry, potem góra, potem boki tak, aby się mocno zrumienił. Proszę się nie martwić, że w środku będzie suchy, ponieważ tak nasiąkł marynatą, że nie ma takiej możliwości. Podawać z ulubionymi dodatkami :)

Przepis w Waszym wykonaniu (2)


Komentarze do przepisu (1)
Ostatnio komentowane przepisy

Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
- Wielkanoc
- Boże Narodzenie
- Impreza
- Polska
- Makaron
- Warzywa
- Mięso
- Kurczak
- Wołowina
- Przyprawy
- Makarony
- Makaronowe
Odsłon: 207

Jeśli masz ochotę na coś słodkiego, ale nie chcesz rezygnować ze zdrowych wyb...
Odsłon: 894
Przyjemny w wykonaniu i fantastyczny w smaku kisiel ze śliwek i jabłek posypa...
Odsłon: 498

Przepis dnia
Lazania wbrew pozorom jest bardzo prostym daniem. Ta doskonała uczta kulinarn...
- Do pracy
- Włoska
- Śródziemnomorska
- Makaron
- Warzywa
- Nabiał
- Ser
- Mleko
- Przyprawy
- Bazylia
- Czosnek
- Oregano
- Makarony
Odsłon: 666462
Ostatnio komentowane przepisy

Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
- Wielkanoc
- Boże Narodzenie
- Impreza
- Polska
- Makaron
- Warzywa
- Mięso
- Kurczak
- Wołowina
- Przyprawy
- Makarony
- Makaronowe
Odsłon: 207

Jeśli masz ochotę na coś słodkiego, ale nie chcesz rezygnować ze zdrowych wyb...
Odsłon: 894
Przyjemny w wykonaniu i fantastyczny w smaku kisiel ze śliwek i jabłek posypa...
Odsłon: 498

Przepis dnia
Lazania wbrew pozorom jest bardzo prostym daniem. Ta doskonała uczta kulinarn...
- Do pracy
- Włoska
- Śródziemnomorska
- Makaron
- Warzywa
- Nabiał
- Ser
- Mleko
- Przyprawy
- Bazylia
- Czosnek
- Oregano
- Makarony
Odsłon: 666462



Składniki
- Płat łososia lub dzwonek
- 1/2 cebuli
- 1 limonka lub pół cytryny
- kawałeczek imbiru
- natka pietruszki
- 1 ząbek czosnku
- sól, pieprz, zioła prowansalskie
- Olej
Marynata: 1. Cebulę, czosnek, natkę, imbir drobno pokroić, wycisnąć sok z limonki/cytryny, dodać łyżkę oleju, przyprawy. Wymieszać. 2. Umyć łososia, nie zdejmować skóry, wsadzić do marynaty, skórą do góry, po godzinie przekręcić skórą do dołu. Marynować jeszcze 30 minut.
Łososia smażyć na rozgrzanym oleju najpierw od strony skóry, potem góra, potem boki tak, aby się mocno zrumienił. Proszę się nie martwić, że w środku będzie suchy, ponieważ tak nasiąkł marynatą, że nie ma takiej możliwości. Podawać z ulubionymi dodatkami :)