Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Podstawą smacznej ryby jest jej świeżość oraz marynata. Pomimo tego, że ryba wydaje się mocno przypieczona, w środku jest soczysta - dzięki marynacie :) Życzę smacznego.
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 93
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2621
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 106551
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 2055
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 93
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2621
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 106551
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 2055
Składniki
Marynata: 1. Cebulę, czosnek, natkę, imbir drobno pokroić, wycisnąć sok z limonki/cytryny, dodać łyżkę oleju, przyprawy. Wymieszać. 2. Umyć łososia, nie zdejmować skóry, wsadzić do marynaty, skórą do góry, po godzinie przekręcić skórą do dołu. Marynować jeszcze 30 minut.
Łososia smażyć na rozgrzanym oleju najpierw od strony skóry, potem góra, potem boki tak, aby się mocno zrumienił. Proszę się nie martwić, że w środku będzie suchy, ponieważ tak nasiąkł marynatą, że nie ma takiej możliwości. Podawać z ulubionymi dodatkami :)