Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Podstawą smacznej ryby jest jej świeżość oraz marynata. Pomimo tego, że ryba wydaje się mocno przypieczona, w środku jest soczysta - dzięki marynacie :) Życzę smacznego.
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 9982
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2599
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1739
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 656
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3851
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 9982
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2599
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1739
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 656
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3851
Składniki
Marynata: 1. Cebulę, czosnek, natkę, imbir drobno pokroić, wycisnąć sok z limonki/cytryny, dodać łyżkę oleju, przyprawy. Wymieszać. 2. Umyć łososia, nie zdejmować skóry, wsadzić do marynaty, skórą do góry, po godzinie przekręcić skórą do dołu. Marynować jeszcze 30 minut.
Łososia smażyć na rozgrzanym oleju najpierw od strony skóry, potem góra, potem boki tak, aby się mocno zrumienił. Proszę się nie martwić, że w środku będzie suchy, ponieważ tak nasiąkł marynatą, że nie ma takiej możliwości. Podawać z ulubionymi dodatkami :)