Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tradycyine hamburskie danie, które samo w sobie jest przepyszne, zmodernizowalam troche zapiekajac je w sosie gorgonzola. Istotna rzecza jest, aby gruszki byly twarde, istnieja specjalne gruszki do gotowania, ale kazda twarda, jeszcze niezbyt dojrzala gruszka tez sie nadaje.
Polecam.
Odsłon: 116
Makaron z czerstwego pieczywa to pomysł na wykorzystanie chleba i bułek, któr...
Odsłon: 32
Polędwica po królewsku to iście szlachetna propozycja. Wykorzystuje się w nie...
Odsłon: 559
Polecam.
Odsłon: 116
Makaron z czerstwego pieczywa to pomysł na wykorzystanie chleba i bułek, któr...
Odsłon: 32
Polędwica po królewsku to iście szlachetna propozycja. Wykorzystuje się w nie...
Odsłon: 559
Składniki
Fasolke gotujemy ok. 15 min, gruszke obieramy i dzielimy na czastki. Boczek i cebule kroimy w kostke, smazymy na masle, dodajemy ugotowana fasolke i na koniec gruszki. Smazymy jeszcze ok. 5 min.
W miedzyczasie kruszymy ser i mieszamy ze smietana. Fasolke doprawiamy, wkladamy do natluszczonej foremki i zalewamy sosem. Zapiekamy 10-15 min. w temp. 200° C.