Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tradycyine hamburskie danie, które samo w sobie jest przepyszne, zmodernizowalam troche zapiekajac je w sosie gorgonzola. Istotna rzecza jest, aby gruszki byly twarde, istnieja specjalne gruszki do gotowania, ale kazda twarda, jeszcze niezbyt dojrzala gruszka tez sie nadaje.
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1504
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231894
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5027
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1504
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231894
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5027
Składniki
Fasolke gotujemy ok. 15 min, gruszke obieramy i dzielimy na czastki. Boczek i cebule kroimy w kostke, smazymy na masle, dodajemy ugotowana fasolke i na koniec gruszki. Smazymy jeszcze ok. 5 min.
W miedzyczasie kruszymy ser i mieszamy ze smietana. Fasolke doprawiamy, wkladamy do natluszczonej foremki i zalewamy sosem. Zapiekamy 10-15 min. w temp. 200° C.