Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tradycyine hamburskie danie, które samo w sobie jest przepyszne, zmodernizowalam troche zapiekajac je w sosie gorgonzola. Istotna rzecza jest, aby gruszki byly twarde, istnieja specjalne gruszki do gotowania, ale kazda twarda, jeszcze niezbyt dojrzala gruszka tez sie nadaje.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 10090
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1157
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11551
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 560
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 10090
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1157
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11551
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 560
Składniki
Fasolke gotujemy ok. 15 min, gruszke obieramy i dzielimy na czastki. Boczek i cebule kroimy w kostke, smazymy na masle, dodajemy ugotowana fasolke i na koniec gruszki. Smazymy jeszcze ok. 5 min.
W miedzyczasie kruszymy ser i mieszamy ze smietana. Fasolke doprawiamy, wkladamy do natluszczonej foremki i zalewamy sosem. Zapiekamy 10-15 min. w temp. 200° C.