Dania główne Przepis na:
Przepisów i artykułów: 367 Ocena: 7102
Dodano: 26.05.2014
Odsłon: 1524
3-4 os. | 30 min | łatwe | tanie |
Fasolke gotujemy ok. 15 min, gruszke obieramy i dzielimy na czastki.
Boczek i cebule kroimy w kostke, smazymy na masle, dodajemy ugotowana fasolke i na koniec gruszki. Smazymy jeszcze ok. 5 min.
W miedzyczasie kruszymy ser i mieszamy ze smietana.
Fasolke doprawiamy, wkladamy do natluszczonej foremki i zalewamy sosem.
Zapiekamy 10-15 min. w temp. 200° C.
Na skróty
Komentarze do przepisu (10)

gochna55 06 marca 2018Zgłoś do usunięcia
Gruchy, gruszki, gruszeczki i ..."pierdziołki" - dopiero dziś znalazłam ten przepis, ale jutro OBOWIĄZKOWO do obiadu. To musi być hit :) Odpowiedzi: 1 ▼0 Kto głosował? | Odpowiedz

patros 28 maja 2014Zgłoś do usunięcia
Ciekawe i intrygujące połączenie. Bez wątpienia bardzo smaczne przez połączenie fasolki, boczku i gorgonzoli z lekką słodyczą gruszki.2 Kto głosował? | Odpowiedz

BEATA1978 28 maja 2014Zgłoś do usunięcia
Musi być wspaniałe!2 Kto głosował? | Odpowiedz

Konto usunięte 28 maja 2014Zgłoś do usunięcia
Genialne !!!1 Kto głosował? | Odpowiedz

Konto usunięte 27 maja 2014Zgłoś do usunięcia
ależ to musi być pyszne:)1 Kto głosował? | Odpowiedz

Konto usunięte 27 maja 2014Zgłoś do usunięcia
zabieram przepis, bo z pewnością zasmakuje mojej Rodzince!1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ewaaa 26 maja 2014Zgłoś do usunięcia
już wiem,, że pycha :)))) Odpowiedzi: 2 ▼2 Kto głosował? | Odpowiedz