Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
czyli czachochbili - bardzo aromatyczne danie na niedzielny obiad
Ta sałatka jest bardzo dobrą propozycją dla osób, które są na diecie oraz cho...
Odsłon: 427
Dzisiaj zapraszam na deser, który zadowoli wszystkich fanów kawy. Tym razem p...
Odsłon: 701
Ta sałatka jest bardzo dobrą propozycją dla osób, które są na diecie oraz cho...
Odsłon: 427
Dzisiaj zapraszam na deser, który zadowoli wszystkich fanów kawy. Tym razem p...
Odsłon: 701
Składniki
kurczaka kroimy w średniej wielkości kostkę, solimy, pieprzymy i odstawiamy na 15 min
w rondlu o grubym dnie rozgrzewamy olej i obsmażamy kurczaka
cebulę kroimy w piórka i dorzucamy do kurczaka, smażymy, aż się zeszkli
czosnek siekamy i dorzucamy do rondla wraz z kolendrą, papryką i majerankiem, smażymy jeszcze chwilę
dolewamy wino i pomidory, a potem przykrywamy garnek i dusimy na wolnym ogniu pół godziny
natkę kolendry drobno siekamy, dorzucamy do rondla, mieszamy, w razie potrzeby jeszcze solimy, a potem całość wkładamy na godzinę do piekarnika rozgrzanego do 120 st. C, żeby wszystkie smaki się przegryzły, podajemy z ryżem lub gruzińskim chlebem, smacznego ;-)