Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zapiekanka z bobem smakuje wybornie.
Proponujemy danie postne z ziemniaków, które nam zostały z z poprzedniego obi...
Odsłon: 233
Kolorowy, sycący i pełen warzyw – taki właśnie jest wiosenny kurczak. Podawaj...
Odsłon: 1315
Czas na świąteczne wędzenie.
Odsłon: 48
Proponujemy danie postne z ziemniaków, które nam zostały z z poprzedniego obi...
Odsłon: 233
Kolorowy, sycący i pełen warzyw – taki właśnie jest wiosenny kurczak. Podawaj...
Odsłon: 1315
Czas na świąteczne wędzenie.
Odsłon: 48
Składniki
Wykonanie: Kaszę zalać rosołem i ugotować do miękkości. Grzyby chwilę namoczyć i również ugotować. Młody bób ugotować z dodatkiem soli, połączyć z kaszą, pokrojonymi grzybami, podsmażoną cebulą, jajkami i przyprawami do smaku. Naczynie żaroodporne posmarować tłuszczem, posypać bułką tartą, przełożyć przygotowana kaszę. Zapiec w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez około 15-20 minut.