Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj kulinarna fiesta wegetariańska :D Uwielbiam takie lekkie, ale zarazem pożywne oraz dodające mnóstwo zdrowej energii dania. Na stole zagościła aromatyczna i smakowita kasza gryczana z warzywami :D
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1035
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4436
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 457
Czy można przygotować lasagne bez makaronu? Jeśli najdzie cię nagła chęć na t...
Odsłon: 2925
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 38755
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1035
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4436
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 457
Czy można przygotować lasagne bez makaronu? Jeśli najdzie cię nagła chęć na t...
Odsłon: 2925
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 38755
Składniki
Na patelni rozpuszczamy oliwę z oliwek oraz masło i szklimy na nich pokrojoną w kostkę cebulkę. W tym samym czasie gotujemy kaszę gryczaną w bulionie warzywnym z dodatkiem liścia laurowego i ziela angielskiego.
Marchewki i paprykę kroimy w drobną kosteczkę i dodajemy do zeszklonej cebuli. Wszystko smażymy około 5 minut.
Następnie do podsmażonych warzyw dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek oraz majeranek i podlewamy wszystko odrobiną bulionu. Całość dusimy pod przykryciem około 12 minut od czasu do czasu mieszając.
Na sam koniec, do warzyw dodajemy ugotowaną grykę, doprawiamy całość solą ziołową oraz świeżo zmielonym pieprzem i dokładnie mieszamy.
Gotowe danie podajemy ze świeżymi ziołami, a dla wzbogacenia smaku możemy dodać także starty na tarce ser żółty.
Życzę smacznego! :)