Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj kulinarna fiesta wegetariańska :D Uwielbiam takie lekkie, ale zarazem pożywne oraz dodające mnóstwo zdrowej energii dania. Na stole zagościła aromatyczna i smakowita kasza gryczana z warzywami :D
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1665
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1458
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1458
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1633
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1665
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1458
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1458
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1633
Składniki
Na patelni rozpuszczamy oliwę z oliwek oraz masło i szklimy na nich pokrojoną w kostkę cebulkę. W tym samym czasie gotujemy kaszę gryczaną w bulionie warzywnym z dodatkiem liścia laurowego i ziela angielskiego.
Marchewki i paprykę kroimy w drobną kosteczkę i dodajemy do zeszklonej cebuli. Wszystko smażymy około 5 minut.
Następnie do podsmażonych warzyw dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek oraz majeranek i podlewamy wszystko odrobiną bulionu. Całość dusimy pod przykryciem około 12 minut od czasu do czasu mieszając.
Na sam koniec, do warzyw dodajemy ugotowaną grykę, doprawiamy całość solą ziołową oraz świeżo zmielonym pieprzem i dokładnie mieszamy.
Gotowe danie podajemy ze świeżymi ziołami, a dla wzbogacenia smaku możemy dodać także starty na tarce ser żółty.
Życzę smacznego! :)