Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne grzybowe risotto z kurczakiem i cukinią idealne na każdą okazję obiad lub ciepłą kolację.
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 565
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 16842
Delikatne drożdżowe bułeczki ze śliwkami, orzechami oraz żurawiną ,posmakują...
Odsłon: 640
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 565
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 16842
Delikatne drożdżowe bułeczki ze śliwkami, orzechami oraz żurawiną ,posmakują...
Odsłon: 640
Składniki
Cebulę posiekaj i podsmaż na oliwie dodaj pokrojone grzyby, chwilę podsmaż, dodaj ryż wymieszaj wlej wino i poczekaj aż odparuje.
Po odparowaniu wina dodaj szklankę bulionu a gdy zostanie wchłonięty dodaj kolejną, czynność powtarzaj do zużycia bulionu.
W międzyczasie na osobnych patelniach podsmaż pierś z kurczaka posypaną przyprawą do kurczaka, i cukinię posypaną solą i pieprzem. Gdy ryz będzie już prawie gotowy dodaj część piersi i cukini wymieszaj, przed podaniem ryż wymieszaj z masłem, parmezanem oraz tymiankiem , rozmarynem oraz solą i pieprzem. Wierzch udekoruj pietruszką, połóż kawałki piersi ,cukini i grzybów. Smacznego.