Do góry

Dania główne Przepis na:

Grzybowy gulasz z ogórkiem konserwowym

Grzybowy gulasz z ogórkiem konserwowym

Autor:

Przepisów i artykułów: 260 Ocena: 3621

Dodano:

Odsłon: 1108

Pyszna propozycja na jesienny obiad.

Składniki

3-4 os. > 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Grzyby przepłucz, zalej dwoma szklankami wody. Namocz do czasu aż grzyby staną się miękkie. Ugotuj je w wodzie w której grzyby się moczyły. Szynkę pokrój w kostkę. Podsmaż na patelni na rumiano. Dodaj pokrojoną w piórka cebulę. Smaż do czasu aż cebula zmięknie. Przełóż do garnka. Dodaj grzyby razem z wodą w której się gotowały. Dodaj bulion. Duś na małym ogniu ok. 1 h. Ogórki pokrój w cienkie półplasterki. Dodaj do mięsa. Dołóż koncentrat pomidorowy. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Duś jeszcze przez kwadrans.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń