Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna propozycja na jesienny obiad.
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3995
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 415664
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2654
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3995
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 415664
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2654
Składniki
Grzyby przepłucz, zalej dwoma szklankami wody. Namocz do czasu aż grzyby staną się miękkie. Ugotuj je w wodzie w której grzyby się moczyły. Szynkę pokrój w kostkę. Podsmaż na patelni na rumiano. Dodaj pokrojoną w piórka cebulę. Smaż do czasu aż cebula zmięknie. Przełóż do garnka. Dodaj grzyby razem z wodą w której się gotowały. Dodaj bulion. Duś na małym ogniu ok. 1 h. Ogórki pokrój w cienkie półplasterki. Dodaj do mięsa. Dołóż koncentrat pomidorowy. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Duś jeszcze przez kwadrans.