Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna propozycja na jesienny obiad.
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15699
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4729
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 397
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15699
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4729
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 397
Składniki
Grzyby przepłucz, zalej dwoma szklankami wody. Namocz do czasu aż grzyby staną się miękkie. Ugotuj je w wodzie w której grzyby się moczyły. Szynkę pokrój w kostkę. Podsmaż na patelni na rumiano. Dodaj pokrojoną w piórka cebulę. Smaż do czasu aż cebula zmięknie. Przełóż do garnka. Dodaj grzyby razem z wodą w której się gotowały. Dodaj bulion. Duś na małym ogniu ok. 1 h. Ogórki pokrój w cienkie półplasterki. Dodaj do mięsa. Dołóż koncentrat pomidorowy. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Duś jeszcze przez kwadrans.