Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Amerykańska kuchnia słynie z umiejętności łączenia tradycji i kultur całego świata w jednym daniu. Gulasz amerykański jest tego doskonałym przykładem. Wykorzystuje bogactwo smaku meksykańskiego chili con carne, łącząc z włoskim makaronem i pysznym, roztopionym serem. W 30 minut przygotujesz potrawę, która z pewnością zachwyci całą rodzinę. Sycący, intensywny i aromatyczny gulasz amerykański będzie idealny na obiad lub spotkanie z przyjaciółmi.
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 107
Zachciało mi się ciasta z kremem. Zrobiłam najprostsze z możliwych. Biszkopt...
Odsłon: 40228
Słowackie naleśniki są przygotowywane z ciasta ziemniaczanego. Dodatkowo wyją...
Odsłon: 3553
Pomysł w tym dniu zaczerpnąłem ze stron Smakera i potwierdzam, że danie jest...
Odsłon: 718
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 107
Zachciało mi się ciasta z kremem. Zrobiłam najprostsze z możliwych. Biszkopt...
Odsłon: 40228
Słowackie naleśniki są przygotowywane z ciasta ziemniaczanego. Dodatkowo wyją...
Odsłon: 3553
Pomysł w tym dniu zaczerpnąłem ze stron Smakera i potwierdzam, że danie jest...
Odsłon: 718
Składniki
W głębokiej patelni rozgrzej 1-2 łyżki tłuszczu, po czym dodaj obraną i drobno posiekaną cebulę oraz przeciśnięty przez praskę czosnek, przesmażaj ok. 1 minutę. Następnie dodaj mieloną wołowinę i smaż ją rozbijając drewnianą łyżką. Gdy wołowina zmieni kolor z czerwonego na brązowy, dodaj pokrojoną w kostkę paprykę, pomidory z puszki, mieszankę przypraw oraz czerwoną fasolę. Wymieszaj całość, zalej bulionem, przykryj pokrywą i zostaw na kilkanaście minut na średnim ogniu.
W tym czasie ugotuj makaron w osolonej wodzie, aby był al’dente. Ugotowany makaron odcedź, przełóż do mięsa w sosie pomidorowym, wymieszaj i wsyp połowę startego na tarce jarzynowej sera. Ponownie wymieszaj i posyp pozostałym serem. Zamknij patelnię pokrywą i odstaw na około 2 minuty, aby smaki się połączyły, a ser na powierzchni rozpuścił.
Gulasz po amerykańsku podawaj na gorąco, posypany świeżą kolendrą lub natką pietruszki jako samodzielne danie.