Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Fakt, troszkę przy nim roboty. Fakt, nie jest tani. Fakt, jest przesmaczny.
Pistacjowiec bez pieczenia to kwintesencja słodkiej przyjemności, która zachw...
Odsłon: 1469
Szybka prosta sałatka na kolację lub do pracy
Odsłon: 102
Szybki jarski obiad w 10 minut, idealny na Wielki Piątek
Odsłon: 75
Pistacjowiec bez pieczenia to kwintesencja słodkiej przyjemności, która zachw...
Odsłon: 1469
Szybka prosta sałatka na kolację lub do pracy
Odsłon: 102
Szybki jarski obiad w 10 minut, idealny na Wielki Piątek
Odsłon: 75
Składniki
Mięso kroimy na kawałki. Zalewamy cydrem i sokiem, lekko oprószamy solą, mieszamy. Odstawiamy na 24 godziny do lodówki. Odcedzamy z zalewy, osuszamy papierowym ręcznikiem. Na rozgrzany tłuszcz wrzucamy posiekaną cebulę, szklimy. Dodajemy mięso, smażymy, pod koniec dodajemy pokrojone pieczarki. Przykrywamy i dusimy na wolnym ogniu przez kwadrans. Odkrywamy dodajemy posiekany czosnek, oprószamy mąką i chwilę smażymy. Zalewamy gorącym bulionem, gotujemy bez przykrycia przez godzinę. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem.