Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Fakt, troszkę przy nim roboty. Fakt, nie jest tani. Fakt, jest przesmaczny.
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 4909
ciasto z owocami na przekąske lub deser owoce takie jak jabłka morele lub śli...
Odsłon: 13553
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 3221
Ciasteczka owsiane w sam raz na drugie śniadanie lub przekąske w pracy lub w...
Odsłon: 1002
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 4909
ciasto z owocami na przekąske lub deser owoce takie jak jabłka morele lub śli...
Odsłon: 13553
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 3221
Ciasteczka owsiane w sam raz na drugie śniadanie lub przekąske w pracy lub w...
Odsłon: 1002
Składniki
Mięso kroimy na kawałki. Zalewamy cydrem i sokiem, lekko oprószamy solą, mieszamy. Odstawiamy na 24 godziny do lodówki. Odcedzamy z zalewy, osuszamy papierowym ręcznikiem. Na rozgrzany tłuszcz wrzucamy posiekaną cebulę, szklimy. Dodajemy mięso, smażymy, pod koniec dodajemy pokrojone pieczarki. Przykrywamy i dusimy na wolnym ogniu przez kwadrans. Odkrywamy dodajemy posiekany czosnek, oprószamy mąką i chwilę smażymy. Zalewamy gorącym bulionem, gotujemy bez przykrycia przez godzinę. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem.