Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie jednogarnkowe szybkie i pożywne, które możemy podawać z pieczywem.
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 301
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 4370
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1854
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 3611
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 30412
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 301
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 4370
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1854
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 3611
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 30412
Składniki
1. Filety z kurczaka kroimy w kostkę, doprawiamy solą oraz pieprzem i podsmażamy na patelni. 2. Pieczarki myjemy, obieramy i kroimy na plasterki i podsmażamy na maśle w garnku. Następnie dodajemy cebulę pokrojoną w piórka i podsmażamy wszystko około 7-10 min. 3. Podsmażone mięso z kurczaka dodajemy do pieczarek i cebuli i mieszamy razem. 4. Dodajemy pokrojoną paprykę, doprawiamy papryką ostrą i słodką w proszku.
5. Zalewamy gorącym bulionem oraz dodajemy passate pomidorową i łyżeczkę koncentratu pomidorowego. 6. Mieszamy wszystkie składniki w garnku, w razie potrzeby doprawiamy solą i pieprzem i gotujemy wszystko pod przykryciem około 10-15 min. 7. Opcjonalnie dodajemy 1-2 łyżki śmietany na koniec gotowania. 8. Podajmy z posiekaną pietruszką i pieczywem