Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie jednogarnkowe szybkie i pożywne, które możemy podawać z pieczywem.
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10685
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4800
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 912
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9122
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1350
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10685
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4800
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 912
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9122
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1350
Składniki
1. Filety z kurczaka kroimy w kostkę, doprawiamy solą oraz pieprzem i podsmażamy na patelni. 2. Pieczarki myjemy, obieramy i kroimy na plasterki i podsmażamy na maśle w garnku. Następnie dodajemy cebulę pokrojoną w piórka i podsmażamy wszystko około 7-10 min. 3. Podsmażone mięso z kurczaka dodajemy do pieczarek i cebuli i mieszamy razem. 4. Dodajemy pokrojoną paprykę, doprawiamy papryką ostrą i słodką w proszku.
5. Zalewamy gorącym bulionem oraz dodajemy passate pomidorową i łyżeczkę koncentratu pomidorowego. 6. Mieszamy wszystkie składniki w garnku, w razie potrzeby doprawiamy solą i pieprzem i gotujemy wszystko pod przykryciem około 10-15 min. 7. Opcjonalnie dodajemy 1-2 łyżki śmietany na koniec gotowania. 8. Podajmy z posiekaną pietruszką i pieczywem