Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kilkanaście lat temu jakby ktoś powiedział, bierzcie i jedzcie…a gdzie! A teraz jedno z naszych ulubionych dań. Mowa o gulaszu z żołądków drobiowych. Aby urozmaicić menu naszej kuchni, co jakiś czas wprowadzamy modyfikacje wynikające z naszych doświadczeń i upodobań smakowych. Staramy się, by nasze dania nie były monotonne, choć tradycją nie gardzimy i wprost uwielbiamy. Tym razem na tapetę poszły puszki, jako fajny dodatek do mięsa. Urozmaicają one danie pod względem smakowym, jak i wizualnym. Gulasz świetnie komponuje się nie tylko z ziemniakami. Wspaniale współgra z ryżem lub wszelkimi rodzajami kasz.
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 35725
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 368
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 107
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 357
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9172
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 35725
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 368
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 107
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 357
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9172
Składniki
Żołądki drobiowe oczyszczamy, kroimy w paski. Cieciorkę, groszek i kukurydzę osączamy z zalewy, zalew nie wylewamy. Cebulę siekamy i lekko szklimy na rozgrzanym oleju. Dodajemy pokrojone mięso, smażymy przez kwadrans, często mieszamy, oprószamy solą i pieprzem, mieszamy. Dodajemy mąkę, dokładnie łączymy z mięsem. Dodajemy zalewy, uzupełniamy rosołem do stanu 1,2-1,5 litra. Dusimy pod przykryciem przez dwa kwadransy na średnim ogniu, później redukujemy płomień do najmniejszego i dusimy kolejne 30 minut. Często mieszamy, by sos nie przypalił się. W między czasie dodajemy obie papryki i lubczyk. Całość doprawiamy solą i pieprzem.