Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gulasz drobiowy podany z kluskami szpecle.
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1536
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231940
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5044
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1536
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231940
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5044
Składniki
Kawałki kurczaka czyścimy, myjemy w bieżącej wodzie, gotujemy 30 minut w osolonej wodzie. Ugotowane ćwiartki studzimy, obieramy z mięsa, kroimy w kawałki. Kawałki mięsa dodajemy do wywaru, dodajemy domową włoszczyznę, liść laurowy, ziele angielskie i gotujemy 15 minut do momentu zmiękczenia włoszczyzny. Dodajemy pokrojone ząbki czosnku, drobno pokrojoną natkę pietruszki i koper, doprawiamy pieprzem ziołowym i solą do smaku, zagęszczamy i lekko zabielamy gulasz. Doprowadzamy do zagotowania i kończymy przygotowywanie sosu.
W między czasie gotujemy kluski szpecle według instrukcji podanej na opakowaniu. Ugotowany gulasz podajemy z kluskami szpecle. Smacznego!!!