Dania główne Przepis na:
Przepisów i artykułów: 1658 Ocena: 26128
Dodano: 27.08.2018
Odsłon: 1116
5-6 os. | 60 min | łatwe | tanie |
Kawałki kurczaka czyścimy, myjemy w bieżącej wodzie, gotujemy 30 minut w osolonej wodzie. Ugotowane ćwiartki studzimy, obieramy z mięsa, kroimy w kawałki. Kawałki mięsa dodajemy do wywaru, dodajemy domową włoszczyznę, liść laurowy, ziele angielskie i gotujemy 15 minut do momentu zmiękczenia włoszczyzny. Dodajemy pokrojone ząbki czosnku, drobno pokrojoną natkę pietruszki i koper, doprawiamy pieprzem ziołowym i solą do smaku, zagęszczamy i lekko zabielamy gulasz. Doprowadzamy do zagotowania i kończymy przygotowywanie sosu.
W między czasie gotujemy kluski szpecle według instrukcji podanej na opakowaniu. Ugotowany gulasz podajemy z kluskami szpecle.
Smacznego!!!
Na skróty
Komentarze do przepisu (3)

bryssska 28 sierpnia 2018Zgłoś do usunięcia
Pycha ;-D0 Kto głosował? | Odpowiedz

GREGORHSPEED 28 sierpnia 2018Zgłoś do usunięcia
Uwielbiam takie dania <31 Kto głosował? | Odpowiedz

babcitereskiciasta 27 sierpnia 2018Zgłoś do usunięcia
Pyszny gulasz.:)0 Kto głosował? | Odpowiedz