Do góry

Dania główne Przepis na:

gulasz drobiowy z zieloną fasolką...

gulasz drobiowy z zieloną fasolką...

Autor:

Przepisów i artykułów: 117 Ocena: 1508

Dodano:

Odsłon: 1756

pyszny, lekki gulasz podawać z czym się lubi.............SMACZNEGO!!!

Składniki

  • mięso gulaszowe z indyka 70 dag
  • mąka tortowa 5 łyżek
  • masło klarowane 2 łyżki
  • cebula 1 sztuka
  • ząbki czosnku 4 sztuki
  • liście laurowe 2 sztuki
  • ziele angielskie 4 sztuki
  • kostka rosołowa 1 sztuka
  • kucharek 2 łyżeczki
  • mrożona fasolka szparagowa 1 opakowanie
  • woda 1 litr
  • pieprz czarny mielony - ile potrzeba
  • koperek 1/2 pęczka
3-4 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. mięso gulaszowe z indyka 70 dag, mąka tortowa 5 łyżek, masło klarowane 2 łyżki, cebula 1 sztuka, ząbki czosnku 4 sztuki, liście laurowe 2 sztuki, ziele angielskie 4 sztuki, kostka rosołowa 1 sztuka, kucharek 2 łyżeczki, mrożona fasolka szparagowa 1 opakowanie, woda 1 litr, pieprz czarny mielony - ile potrzeba, koperek 1/2 pęczka


    na maśle klarowanym podsmażyć na rumiano pokrojone na kawałeczki mięso gulaszowe z indyka obsypane dobrze mąką, z liśćmi laurowymi i zielem angielskim, dodać pokrojoną cebulę i pokrojone


    wsypać mrożoną fasolkę szparagową zieloną i podsmażać z 3 minuty mieszając


    dodać kostkę rosołową, kucharka, wlać wodę i gotować na średnim ogniu bez przykrycia z 20 minut, część wody odparuje i sos będzie zagęszczony odpowiednio, na koniec wsypać mielony pieprz i posiekany koperek, zamieszać

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń