Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny gulasz na którym można miło zaskoczyć domowników albo zaproszonych gości swoim smakiem. Dodatek pieczarek i małej cebulki o delikatnym smaku podnosi nie tylko walory smakowe ale i ozdabia całe danie. Gulasz jest z dodatkiem czerwonego wina które dodaje ciekawego specyficznego smaku.
Pyszna i kolorowa sałatka pełna smaków. Por karmelizowany z gruszką nadaje sł...
Odsłon: 29
Jesienna rozgrzewająca potrawa.
Odsłon: 59
Czyli pasztecik na kanapki gdzie dynia dodaje kremowości.
Odsłon: 39
Pyszna i kolorowa sałatka pełna smaków. Por karmelizowany z gruszką nadaje sł...
Odsłon: 29
Jesienna rozgrzewająca potrawa.
Odsłon: 59
Czyli pasztecik na kanapki gdzie dynia dodaje kremowości.
Odsłon: 39
Składniki
Mięso pokroić i w niewielkie kawałki, przysmażyć lekko tak aby tylko zmieniło kolor i odłożyć na talerz. Słoninę pokroić w drobniutkie kostkę i przysmażyć na zloty kolor i odłożyć na talerz. Cebulę pokroić w kostkę i czosnek drobno posiekać, przysmażyć krotko tak aby nie zmieniło koloru
Włożyć wszystkie składniki do garnka z grubym dnem. Posypać mąką i wlać wino i bulion, pomieszać Na koniec dodać koncentrat pomidorowy, tymianek, liście laurowe, sol i pieprz. Dusić pod przykryciem na słabym ogniu przez 1- 1 ½ godz.
Dodać obrane całe cebulki na 15 minut przed podaniem a na 5 minut przed dodać całe pieczarki. Podawać z pure ziemniaczanym.