Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kluski śląskie z gulaszem i przepysznymi, ostrymi,papryczkami czereśniowymi, marynowanymi w zalewie octowo-olejowej z ziołami.
Najprostsze ciasto jakie można sobie wyobrazić. Proste i szybkie w przygotowa...
Odsłon: 284
Ogórki, papryka i cebula, a wszystko w aromacie czosnku i ziół – oto przepis...
Odsłon: 21602
Najprostsze ciasto jakie można sobie wyobrazić. Proste i szybkie w przygotowa...
Odsłon: 284
Ogórki, papryka i cebula, a wszystko w aromacie czosnku i ziół – oto przepis...
Odsłon: 21602
Składniki
Wymyte mięso kroimy w kostkę 2 cm. x 2 cm.
Smażymy na gorącej patelni z tłuszczem.
Cebulę, paprykę i czosnek kroimy w kostkę lekko solimy by zmiękły i gdy mięso będzie zarumienione dodajemy cebulę, paprykę z czosnkiem, doprawiamy majerankiem i pieprzem.
Pod przykryciem dusimy do miękkości. Gdy mięsko z cebulką jest miękkie, dodajemy do garnka z gotującymi się warzywami (włoszczyzna) i domową kostką rosołową. Całość doprowadzamy do wrzenia, zmniejszamy gaz i na małym ogniu dusimy przez 15-20 minut by smaki połączyły się. Dodajemy pomidory krojone, ciemny sos sojowy, doprawiamy jeszcze do smaku pozostałymi przyprawami i jeszcze chwilę gotujemy.
Zagęszczamy sos mąką ziemniaczaną i lekko zabielamy śmietaną.
W między czasie gotujemy wcześniej zrobione kluski śląskie, ja użyłam wcześniej zrobionych klusek które sobie zamroziłam.
Ugotowane kluski układamy na talerz razem z papryczkami i gulaszem. Smacznego !!!