Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeżeli lubicie soczewicę to na pewno coś dla was.
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 124
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 305
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1282
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 2320
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 25676
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 124
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 305
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1282
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 2320
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 25676
Składniki
Soczewicę zalać przegotowaną wodą i odstawić na 2 godz. po czym dodać jedną całą cebulę, goździki, listki laurowe i gotować ok. 20 min. pod koniec gotowania posolić.
Odcedzić, wyjąć listki goździki i cebulę.
W rondlu o grubym dnie rozgrzać olej, zeszklić drobno posiekaną drugą cebulę i czosnek, wsypać curry, kolendrę i szałwię, wymieszać i chwilę smażyć.
Dodać soczewicę i sok, dusić razem ok. 20 min.
Zdjąć z ognia, zaprawić śmietanką obłożyć brzoskwiniami pokrojonymi w grube plastry i gotowe, smacznego :)