Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeżeli lubicie soczewicę to na pewno coś dla was.
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 103
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 101284
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 5814
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 103
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 101284
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 5814
Składniki
Soczewicę zalać przegotowaną wodą i odstawić na 2 godz. po czym dodać jedną całą cebulę, goździki, listki laurowe i gotować ok. 20 min. pod koniec gotowania posolić.
Odcedzić, wyjąć listki goździki i cebulę.
W rondlu o grubym dnie rozgrzać olej, zeszklić drobno posiekaną drugą cebulę i czosnek, wsypać curry, kolendrę i szałwię, wymieszać i chwilę smażyć.
Dodać soczewicę i sok, dusić razem ok. 20 min.
Zdjąć z ognia, zaprawić śmietanką obłożyć brzoskwiniami pokrojonymi w grube plastry i gotowe, smacznego :)