Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uwielbiamy tradycyjne dania, szczególnie takie, które można lekko podrasować wg własnego uznania.
Przepis dnia
Bardzo proste ciasteczka z francuskim rodowodem. Magdalenki są delikatne, lek...
Odsłon: 2348
Przepis dnia
Przepis na pyszniutkie, delikatne kluseczki serowo-bananowe. Robi się je błys...
Odsłon: 10472
Najbardziej spektakularnym ciastem na przyjęciu weselnym jest zwykle piętrowy...
Odsłon: 4887
Szybki przepis na zdrową sałatkę, idealna gdy mają wpaść goście.
Odsłon: 1020
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7943
Przepis dnia
Bardzo proste ciasteczka z francuskim rodowodem. Magdalenki są delikatne, lek...
Odsłon: 2348
Przepis dnia
Przepis na pyszniutkie, delikatne kluseczki serowo-bananowe. Robi się je błys...
Odsłon: 10472
Najbardziej spektakularnym ciastem na przyjęciu weselnym jest zwykle piętrowy...
Odsłon: 4887
Szybki przepis na zdrową sałatkę, idealna gdy mają wpaść goście.
Odsłon: 1020
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7943
Składniki
Mięso kroimy w kostkę, kiełbasę na pół talarki. Smażymy na rozgrzanym oleju, wrzucamy posiekaną cebulę, szklimy , dorzucamy posiekany czosnek. Chwilę podsmażamy, by wydobyć zeń aromat. Oprószamy mąką, dokładnie łączymy, zalewamy bulionem. Dusimy na średnim ogniu przez 30 min. Następnie wlewamy sok z kiszonych ogórków, pokrojoną cukinię, mieloną paprykę. Dusimy jeszcze kwadrans. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Na koniec dodajemy listki świeżego tymianku.