Do góry

Dania główne Przepis na:

Gulasz mięsny z cukinią

Gulasz mięsny z cukinią

Autor:

Przepisów i artykułów: 2124 Ocena: 47379

Dodano:

Odsłon: 1032

Uwielbiamy tradycyjne dania, szczególnie takie, które można lekko podrasować wg własnego uznania.

Składniki

  • 400 g łopatki wieprzowej
  • 2 pętka kiełbasy ze świniobicia
  • 1 cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 łyżka mąki
  • 500 ml bulionu wołowego
  • 150 ml soku z kiszonych ogórków
  • 1/2 średniej cukinii
  • 1 łyżeczka mielonej słodkiej papryki
  • 2 łyżki świeżego tymianku
  • sól, pieprz
3-4 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Mięso kroimy w kostkę, kiełbasę na pół talarki.
    Smażymy na rozgrzanym oleju, wrzucamy posiekaną cebulę, szklimy , dorzucamy posiekany czosnek. Chwilę podsmażamy, by wydobyć zeń aromat. Oprószamy mąką, dokładnie łączymy, zalewamy bulionem. Dusimy na średnim ogniu przez 30 min. Następnie wlewamy sok z kiszonych ogórków, pokrojoną cukinię, mieloną paprykę. Dusimy jeszcze kwadrans. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Na koniec dodajemy listki świeżego tymianku.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń