Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Soczysty i aromatyczny gulasz paprykowy z indyka to danie, które łączy w sobie bogactwo smaków i kolorów. Delikatne mięso doskonale komponuje się z soczystymi pomidorami oraz mieszanką trzech kolorów papryki – czerwonej, żółtej i zielonej. Naturalny smak podkreślają również cebula i czosnek, które nadają lekkiej słodyczy i pikanterii jednocześnie. Gulasz jest lekki, a jednocześnie sycący. Jego przygotowanie nie wymaga skomplikowanych technik kulinarnych, a efekt zachwyci wszystkich członków twojej rodziny. Przyjemnie rozgrzeje w chłodniejsze dni i zaspokoi nawet silny głód.
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 36
Pomysł w tym dniu zaczerpnąłem ze stron Smakera i potwierdzam, że danie jest...
Odsłon: 652
Mleczna kanapka to połączenie ciemnych herbatników o kawowym smaku z delikatn...
Odsłon: 10858
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 2324
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 36
Pomysł w tym dniu zaczerpnąłem ze stron Smakera i potwierdzam, że danie jest...
Odsłon: 652
Mleczna kanapka to połączenie ciemnych herbatników o kawowym smaku z delikatn...
Odsłon: 10858
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 2324
Składniki
Mięso umyj i osusz papierowymi ręcznikami. Pokrój je w średniej wielkości kostkę.
Papryki oczyść z gniazd nasiennych i pokrój je w średniej wielkości kostkę. Cebulę drobno posiekaj.
W dużej patelni rozgrzej olej. Dodaj cebulę i paprykę i smaż je przez ok. 3-4 minuty, do lekkiej miękkości. Dołóż czosnek i kontynuuj smażenie przez następne 1-2 minuty.
Włóż indyka do garnka i obsmażaj go z każdej strony przez 2-3 minuty.
Dołóż pomidory i wodę. Doprowadź całość do wrzenia i gotuj przez 5 minut. Zmniejsz ogień, dopraw całość solą, pieprzem oraz kolendrą. Odparuj nadmiar płynu.
Gulasz paprykowy z indyka podawaj na ciepło, najlepiej z dodatkiem ryżu czy świeżego pieczywa.