Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Soczysty i aromatyczny gulasz paprykowy z indyka to danie, które łączy w sobie bogactwo smaków i kolorów. Delikatne mięso doskonale komponuje się z soczystymi pomidorami oraz mieszanką trzech kolorów papryki – czerwonej, żółtej i zielonej. Naturalny smak podkreślają również cebula i czosnek, które nadają lekkiej słodyczy i pikanterii jednocześnie. Gulasz jest lekki, a jednocześnie sycący. Jego przygotowanie nie wymaga skomplikowanych technik kulinarnych, a efekt zachwyci wszystkich członków twojej rodziny. Przyjemnie rozgrzeje w chłodniejsze dni i zaspokoi nawet silny głód.
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11523
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4996
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1234
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10126
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1496
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11523
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4996
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1234
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10126
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1496
Składniki
Mięso umyj i osusz papierowymi ręcznikami. Pokrój je w średniej wielkości kostkę.
Papryki oczyść z gniazd nasiennych i pokrój je w średniej wielkości kostkę. Cebulę drobno posiekaj.
W dużej patelni rozgrzej olej. Dodaj cebulę i paprykę i smaż je przez ok. 3-4 minuty, do lekkiej miękkości. Dołóż czosnek i kontynuuj smażenie przez następne 1-2 minuty.
Włóż indyka do garnka i obsmażaj go z każdej strony przez 2-3 minuty.
Dołóż pomidory i wodę. Doprowadź całość do wrzenia i gotuj przez 5 minut. Zmniejsz ogień, dopraw całość solą, pieprzem oraz kolendrą. Odparuj nadmiar płynu.
Gulasz paprykowy z indyka podawaj na ciepło, najlepiej z dodatkiem ryżu czy świeżego pieczywa.