Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jest to bardzo smaczne danie jednogarnkowe z dużą ilością warzyw i dodatkiem tuszonki gruzińskiej. Zainspirował mnie film nagrany na wiosce w Gruzji podczas przygotowywania tego pysznego dania. W oryginalnym przepisie użyto mięsa z udźca cielęcego.
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 353
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 48
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 372
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 814
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 353
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 48
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 372
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 814
Składniki
W większym garnku nagrzewamy oliwę i wrzucamy pokrojoną w piórka cebulę. Dodajemy pokrojone w większe kawałki papryki, cukinie, marchewki (plasterki), korzeń pietruszki (plasterki), pokrojony w plasterki czosnek, pokrojone w ćwiartki ziemniaki. Całość doprawiamy przyprawami do smaku i dusimy do miękkości warzyw.
Na koniec dodajemy słoik tuszonki gruzińskiej, mieszamy i jeszcze 5-10 minut dusimy. Danie podajemy na gorąco. Smacznego !!! Przepis na tuszonkę po Gruzińsku jest w moich przepisach.