Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jest to bardzo smaczne danie jednogarnkowe z dużą ilością warzyw i dodatkiem tuszonki gruzińskiej. Zainspirował mnie film nagrany na wiosce w Gruzji podczas przygotowywania tego pysznego dania. W oryginalnym przepisie użyto mięsa z udźca cielęcego.
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 121
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 9363
szybkie spaghetti w trochę innym wydaniu :)
Odsłon: 982
Zaserwowałam mojej rodzince królika w sosie śmietankowo - pieczarkowym. Mięso...
Odsłon: 1153
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 121
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 9363
szybkie spaghetti w trochę innym wydaniu :)
Odsłon: 982
Zaserwowałam mojej rodzince królika w sosie śmietankowo - pieczarkowym. Mięso...
Odsłon: 1153
Składniki
W większym garnku nagrzewamy oliwę i wrzucamy pokrojoną w piórka cebulę. Dodajemy pokrojone w większe kawałki papryki, cukinie, marchewki (plasterki), korzeń pietruszki (plasterki), pokrojony w plasterki czosnek, pokrojone w ćwiartki ziemniaki. Całość doprawiamy przyprawami do smaku i dusimy do miękkości warzyw.
Na koniec dodajemy słoik tuszonki gruzińskiej, mieszamy i jeszcze 5-10 minut dusimy. Danie podajemy na gorąco. Smacznego !!! Przepis na tuszonkę po Gruzińsku jest w moich przepisach.