Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jest to bardzo smaczne danie jednogarnkowe z dużą ilością warzyw i dodatkiem tuszonki gruzińskiej. Zainspirował mnie film nagrany na wiosce w Gruzji podczas przygotowywania tego pysznego dania. W oryginalnym przepisie użyto mięsa z udźca cielęcego.
Szybkie, łatwe, sycące i smaczne danie.
Odsłon: 231
Makaron z kurczakiem i jarmużem. Pożywne i smaczne danie z makaronu z mięsem...
Odsłon: 34
Podkręcony smak świątecznych śledzi.
Odsłon: 10
Pyszny i soczysty schab pieczony, idealny jako dodatek do drugiego dania lub...
Odsłon: 274
Szybkie, łatwe, sycące i smaczne danie.
Odsłon: 231
Makaron z kurczakiem i jarmużem. Pożywne i smaczne danie z makaronu z mięsem...
Odsłon: 34
Podkręcony smak świątecznych śledzi.
Odsłon: 10
Pyszny i soczysty schab pieczony, idealny jako dodatek do drugiego dania lub...
Odsłon: 274
Składniki
W większym garnku nagrzewamy oliwę i wrzucamy pokrojoną w piórka cebulę. Dodajemy pokrojone w większe kawałki papryki, cukinie, marchewki (plasterki), korzeń pietruszki (plasterki), pokrojony w plasterki czosnek, pokrojone w ćwiartki ziemniaki. Całość doprawiamy przyprawami do smaku i dusimy do miękkości warzyw.
Na koniec dodajemy słoik tuszonki gruzińskiej, mieszamy i jeszcze 5-10 minut dusimy. Danie podajemy na gorąco. Smacznego !!! Przepis na tuszonkę po Gruzińsku jest w moich przepisach.