Do góry

Dania główne Przepis na:

Gulasz po węgiersku.

Gulasz po węgiersku.

Autor:

Przepisów i artykułów: 1815 Ocena: 29345

Dodano:

Odsłon: 2651

Ugotowany z marynowanej wieprzowiny w słoiku gulasz po węgiersku z cebulą i papryką, podany z młodymi ziemniakami.

Składniki

  • marynowana wieprzowina z czosnkiem 1 słoik 900 ml
  • papryka czerwona 1 szt.
  • marchewka 1 szt.
  • cebula 2 szt.
  • tłuszcz do smażenia
  • pomidory krojone z puszki 400 g
  • sól do smaku
  • pieprz ziołowy do smaku
  • mąka pszenna do zagęszczenia sosu
  • śmietana 30 % 2 łyżki do zabielenia sosu
  • natka pietruszki 3 łyżki drobno pokrojonej
  • koper łyżka drobno pokrojonego
  • młode ziemniaki 8 szt.
> 6 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Gulasz po węgiersku.

Przygotowanie

  1. Pokrojone cebule w ćwierć plastry, marchewkę drobno pokrojoną i paprykę pokrojoną w kawałki doprawiamy solą i pieprzem, smażymy na patelni z tłuszczem do ich miękkości. W między czasie wyjmujemy mięso ze słoika, rozdrabniamy je i umieszczamy w garnku razem z sosem ze słoika. Do rozdrobionego mięsa dodajemy usmażone warzywa z patelni i pomidory z puszki. Całość mieszamy i gotujemy pod przykryciem na małym ogniu 10 minut od momentu wrzenia. Po tym czasie dodajemy pokrojoną natkę pietruszki i koper, zagęszczamy mąką i zabielamy śmietaną. Gulasz gotujemy jeszcze 5 minut na małym ogniu. W między czasie gotujemy ziemniaki. Gotowy gulasz podajemy z młodymi ziemniakami.

    Smacznego !!!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Docherro 20 lipca Pyszności znam smak takiej konserwy zrobionej w sosie,jest przzepyszna:)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń