Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ugotowany z marynowanej wieprzowiny w słoiku gulasz po węgiersku z cebulą i papryką, podany z młodymi ziemniakami.
Letni galaretkowiec Lastryko to niezwykle efektowny deser, który nie tylko pr...
Odsłon: 2444
Cukinia z mięsem mielonym to uniwersalna baza do wielu dań. Możesz zaserwować...
Odsłon: 1891
Letni galaretkowiec Lastryko to niezwykle efektowny deser, który nie tylko pr...
Odsłon: 2444
Cukinia z mięsem mielonym to uniwersalna baza do wielu dań. Możesz zaserwować...
Odsłon: 1891
Składniki
Pokrojone cebule w ćwierć plastry, marchewkę drobno pokrojoną i paprykę pokrojoną w kawałki doprawiamy solą i pieprzem, smażymy na patelni z tłuszczem do ich miękkości. W między czasie wyjmujemy mięso ze słoika, rozdrabniamy je i umieszczamy w garnku razem z sosem ze słoika. Do rozdrobionego mięsa dodajemy usmażone warzywa z patelni i pomidory z puszki. Całość mieszamy i gotujemy pod przykryciem na małym ogniu 10 minut od momentu wrzenia. Po tym czasie dodajemy pokrojoną natkę pietruszki i koper, zagęszczamy mąką i zabielamy śmietaną. Gulasz gotujemy jeszcze 5 minut na małym ogniu. W między czasie gotujemy ziemniaki. Gotowy gulasz podajemy z młodymi ziemniakami. Smacznego !!!