Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mięso wieprzowe z dodatkiem warzyw oraz grzybów w aromatycznym sosie, podane z młodymi ziemniakami. Takie danie jest idealne na niedzielny obiad. Również tak przygotowany gulasz można podać jak farsz do placka ziemniaczanego.
Szybciutka i smaczna żelka owocowa. Orzeźwi smak każdego ciasta.
Odsłon: 192
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 22431
Bardzo prosta, szybka w wykonaniu i smaczna sałatka do obiadu że składników z...
Odsłon: 216
Szybciutka i smaczna żelka owocowa. Orzeźwi smak każdego ciasta.
Odsłon: 192
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 22431
Bardzo prosta, szybka w wykonaniu i smaczna sałatka do obiadu że składników z...
Odsłon: 216
Składniki
1. Mięso kroję w kostkę, smażę na rozgrzanym oleju, doprawiam solą oraz papryką słodką. Podlewam jedną szk. wody i gotuję około 40 minut.
2. Na drugiej patelni smażę boczek pokrojony w kostkę. Jak boczek się wytopi dodaję obraną, drobno pokrojoną cebule. 3. Marchewki obieram, kroję w krążki, dodaję do cebuli. Smażę około 10 minut i dodaję obrane z nasion, pokrojone w paseczki papryki. 4. Następnie podlewam jedną szklanką wody, dodaję koncentrat pomidorowy, ketchup, sos sojowy, wsypuję chili, gotuję około 5 minut. Sos zagęszczam mąką rozrobioną w małej ilości wody.
5. Usmażone mięso przekładam do warzywnego sosu. 6. Na drugiej patelni rozpuszczam masło, dodaję pokrojone plasterki pieczarki, smażę około 10 minut, doprawiam pieprzem oraz solą. Usmażone grzyby dodaję do mięsa.
7. Gulasz gotowy, podaję z ziemniaki i surówką 8. Smacznego.