Do góry

Dania główne Przepis na:

Gulasz pod ciastem francuskim

Gulasz pod ciastem francuskim

Autor:

Przepisów i artykułów: 88 Ocena: 227

Dodano:

Odsłon: 266

Inna wersja gulaszu, ale bardzo dobra :)

Składniki

5-6 os. > 60 min średnie przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Pokrój wszystkie warzywa. Mięso oprósz solą i mąką. Na rozgrzany w garnku olej wrzuć cebulę, czosnek i mięso. Gdy się przyrumieni dodaj marchew, seler, przyprawę chilli, cynamon i pieprz. Dodaj pomidory, wlej 2 szklanki wody. Gotuj godzinę.

  2. Dodaj paprykę i cukinię, gotuj 25 minut. Gulasz przełóż do naczynia żaroodpornego. Przykryj ciastem francuskim, nakłuj. Piecz w temperaturze 190 stopni przez około 25 minut.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń