Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeśli poszukujesz przepisu na sycące, ale jednocześnie lekkie danie, gulasz rybny Ewy Wachowicz z pewnością przypadnie ci do gustu. Co najważniejsze, jego przygotowanie jest zaskakująco proste, dlatego poradzi sobie z nim nawet początkujący lub bardzo zabiegany kucharz.
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 13413
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4229
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 43154
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 513
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 415
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 464
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 13413
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4229
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 43154
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 513
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 415
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 464
Składniki
Filety pokroić na mniejsze kawałki. Skropić sokiem z cytryny i z obu stron przyprawić solą oraz pieprzem. Oprószyć mąką i usmażyć na oleju lub maśle. Przełożyć na talerz.
Na tej samej patelni zeszklić pokrojoną w piórka cebulę. Dorzucić drobno posiekany czosnek. Dodać marchewkę pokrojoną w półplasterki, pieczarki (jeśli są duże przekroić na pół lub pokroić na ćwiartki) oraz pokrojoną w kostkę paprykę. Wymieszać i smażyć przez kilka minut. Przyprawić papryką i chili. Dodać pomidory, wlać sok i dusić przez ok. 15 minut.
Po tym czasie do garnka dodać podsmażonego dorsza, zalać bulionem i pod przykryciem gotować przez kolejne 15 minut.
Doprawić do smaku solą i pieprzem. Na talerzu udekorować posiekaną natką pietruszki.