Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeśli poszukujesz przepisu na sycące, ale jednocześnie lekkie danie, gulasz rybny Ewy Wachowicz z pewnością przypadnie ci do gustu. Co najważniejsze, jego przygotowanie jest zaskakująco proste, dlatego poradzi sobie z nim nawet początkujący lub bardzo zabiegany kucharz.
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 18078
Pyszny wiosenny wegetariański obiadek. Sezon na szparagi trwa w najlepsze, wi...
Odsłon: 117
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 260
Klasyczna karpatka z szybkim kremem i orzeźwiającą żelką owocową. Ciasto któ...
Odsłon: 329
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 18078
Pyszny wiosenny wegetariański obiadek. Sezon na szparagi trwa w najlepsze, wi...
Odsłon: 117
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 260
Klasyczna karpatka z szybkim kremem i orzeźwiającą żelką owocową. Ciasto któ...
Odsłon: 329
Składniki
Filety pokroić na mniejsze kawałki. Skropić sokiem z cytryny i z obu stron przyprawić solą oraz pieprzem. Oprószyć mąką i usmażyć na oleju lub maśle. Przełożyć na talerz.
Na tej samej patelni zeszklić pokrojoną w piórka cebulę. Dorzucić drobno posiekany czosnek. Dodać marchewkę pokrojoną w półplasterki, pieczarki (jeśli są duże przekroić na pół lub pokroić na ćwiartki) oraz pokrojoną w kostkę paprykę. Wymieszać i smażyć przez kilka minut. Przyprawić papryką i chili. Dodać pomidory, wlać sok i dusić przez ok. 15 minut.
Po tym czasie do garnka dodać podsmażonego dorsza, zalać bulionem i pod przykryciem gotować przez kolejne 15 minut.
Doprawić do smaku solą i pieprzem. Na talerzu udekorować posiekaną natką pietruszki.