Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeśli poszukujesz przepisu na sycące, ale jednocześnie lekkie danie, gulasz rybny Ewy Wachowicz z pewnością przypadnie ci do gustu. Co najważniejsze, jego przygotowanie jest zaskakująco proste, dlatego poradzi sobie z nim nawet początkujący lub bardzo zabiegany kucharz.
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8589
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 3033
Polecam.
Odsłon: 1818
Polecam.
Odsłon: 523
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8589
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 3033
Polecam.
Odsłon: 1818
Polecam.
Odsłon: 523
Składniki
Filety pokroić na mniejsze kawałki. Skropić sokiem z cytryny i z obu stron przyprawić solą oraz pieprzem. Oprószyć mąką i usmażyć na oleju lub maśle. Przełożyć na talerz.
Na tej samej patelni zeszklić pokrojoną w piórka cebulę. Dorzucić drobno posiekany czosnek. Dodać marchewkę pokrojoną w półplasterki, pieczarki (jeśli są duże przekroić na pół lub pokroić na ćwiartki) oraz pokrojoną w kostkę paprykę. Wymieszać i smażyć przez kilka minut. Przyprawić papryką i chili. Dodać pomidory, wlać sok i dusić przez ok. 15 minut.
Po tym czasie do garnka dodać podsmażonego dorsza, zalać bulionem i pod przykryciem gotować przez kolejne 15 minut.
Doprawić do smaku solą i pieprzem. Na talerzu udekorować posiekaną natką pietruszki.