Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tym razem będzie na dziko! I to dosłownie! Dziczyzna, w tym wypadku szynka z dzika, ma zdecydowanie inny smak niż wieprzowina. Każdy smakosz powinien tego doświadczyć i poznać różnicę! To już nie problem, żeby w dzisiejszych czasach kupić takie mięso. Ważne, żeby było z pewnego źródła! Ja zachęcam do przyrządzenia, a jak to zrobić i z czym podać, dowiecie się ze szczegółowego przepisu. Smacznego.
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5256
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 821
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11671
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5043
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1287
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5256
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 821
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11671
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5043
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1287
Składniki
Na rozgrzanym smalcu podsmażamy na złocisty kolor cebule pokrojone w cienkie plasterki. Rondel zdejmujemy z ognia, dodajemy papryki, pokrojone w 2 cm kostkę, mięso oraz kminek, smażymy 5-7 minut. Wlewamy bulion, gotujemy pod przykryciem około godziny. Co jakiś czas dolewamy wodę (max. 500 ml). Dodajemy pokrojoną kapustę (nie za drobno) i gotujemy 40 min. Na koniec łączymy gulasz ze śmietaną, do smaku doprawiamy solą i pieprzem (chwilę podgrzewamy).