Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis z kuchni wegierskiej,troszkę zmieniony.
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 80
Podane w ten sposób brokuły są wspaniałym pomysłem na kolację. Delikatność wa...
Odsłon: 40
Smakowite danie na większy głód. Z dodatkiem ziemniaków nasycimy największego...
Odsłon: 61
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 80
Podane w ten sposób brokuły są wspaniałym pomysłem na kolację. Delikatność wa...
Odsłon: 40
Smakowite danie na większy głód. Z dodatkiem ziemniaków nasycimy największego...
Odsłon: 61
Składniki
mieso umyc ,pokroic w kostkę,w rondlu rozgrzać smalec (ja dałam olej ) włozyc mieso i usmazyc na rumiano,dodać pokrojoną w kostkę cebulę i seszklić
do rondla z miesem dodać mieloną paprykę,krótko przesmażyć podlac wodą,dosolic do smaku i dusic do miekkości mięsa ok 40 minut
jesli ktos lubi kminek mozna dodać pół łyzeczki,wrzucic czosnek
kapuste odcisnąć z nadmiaru soku,posiekać i dodac do mięsa,jesli trzeba dolac wody i gotować od czasu do czasu mieszając
do gulaszu dodać koncentrat i smietane wymieszana z mąka i odrobiną wody,doda ć cukier do smaku i pieprz
gotowac jeszcze 5 minut
mozna podawać z ziemniakami,ja dla swoich przyjaciół podałam z pieczywem