Do góry

Dania główne Przepis na:

Gulasz w ketchupie

Gulasz w ketchupie

Autor:

Przepisów i artykułów: 923 Ocena: 10800

Dodano:

Odsłon: 359

Połączenie mięsa z ketchupem to idealne danie na obiad w połączeniu z ryżem bardzo ładnie wygląda.

Składniki

  • ½ kg mięsa wieprzowego z łopatki
  • 25 dag pieczarek
  • 1 szk ketchupu pikantnego
  • Sól
  • Cebula biała
  • Olej do smażenia
  • pieprz
3-4 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Gulasz w ketchupie

Przygotowanie

  1. 1. Mięso kroimy w kostkę, przekładamy na patelnie na rozgrzany olej doprawiając pieprzem oraz solą, prużymy

  2. 2. Cebulę obieramy i drobno kroimy prużymy na rozgrzanym oleju.
    3. Do cebuli dodajemy pieczarki przyprawiamy pieprzem oraz solą.

  3. 4. Pieczarki przekładamy do mięsa nadal prużymy aż mięso będzie dobre.

  4. 5. Dodajemy chili i ketchup i gotujemy do chwili kiedy sos zrobi się gęsty.

  5. 6. Danie gotowe.
    7. Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń