Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bo z papryką było tak...kawałek potrzebny, to trzeba kupić, bo świeże, smaczniejsze i "szybsze" w serwowaniu. Przez kilka tygodni w ten sposób nazbierałem, bo kroiłem i mroziłem. Podobnie było z mięsem i kiełbasą. Teraz to nie tylko sprzątanie lodówki, ale też sprzątanie zamrażarki. W połączeniu z kluskami wyszło perfekcyjnie. Serdecznie zapraszam.
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 3224
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 422290
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2307
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 3224
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 422290
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2307
Składniki
Mięso kroimy w kostkę (w taką "bardziejszą"), podobnie z kiełbasą. Smażymy na rozgrzanym smalcu ( 1 łyżka ). Przekładamy do garnka, zalewamy bulionem, gotujemy na małym ogniu 40 min. Na tym samym tłuszczu szklimy posiekaną cebulę, pod koniec dodając przeciśnięty przez praskę, czosnek. Chwilę razem smażymy, przekładamy do mięsa. Papryki kroimy w kostkę, zalewamy zimną wodą (na równo z papryką), gotujemy do momentu, kiedy papryka zacznie się rozpadać. Miksujemy, przecieramy przez sito, dodajemy do karkówki. Na rozgrzanym smalcu (1 łyżka) podsmażamy mąkę, dolewamy chochlę wywaru z mięsa, mieszamy i dokładnie łączymy z całością. Dusimy pod przykryciem 5-10 minut. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem.