Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bo z papryką było tak...kawałek potrzebny, to trzeba kupić, bo świeże, smaczniejsze i "szybsze" w serwowaniu. Przez kilka tygodni w ten sposób nazbierałem, bo kroiłem i mroziłem. Podobnie było z mięsem i kiełbasą. Teraz to nie tylko sprzątanie lodówki, ale też sprzątanie zamrażarki. W połączeniu z kluskami wyszło perfekcyjnie. Serdecznie zapraszam.
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19238
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13034
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1677
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232113
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19238
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13034
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1677
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232113
Składniki
Mięso kroimy w kostkę (w taką "bardziejszą"), podobnie z kiełbasą. Smażymy na rozgrzanym smalcu ( 1 łyżka ). Przekładamy do garnka, zalewamy bulionem, gotujemy na małym ogniu 40 min. Na tym samym tłuszczu szklimy posiekaną cebulę, pod koniec dodając przeciśnięty przez praskę, czosnek. Chwilę razem smażymy, przekładamy do mięsa. Papryki kroimy w kostkę, zalewamy zimną wodą (na równo z papryką), gotujemy do momentu, kiedy papryka zacznie się rozpadać. Miksujemy, przecieramy przez sito, dodajemy do karkówki. Na rozgrzanym smalcu (1 łyżka) podsmażamy mąkę, dolewamy chochlę wywaru z mięsa, mieszamy i dokładnie łączymy z całością. Dusimy pod przykryciem 5-10 minut. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem.