Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bo z papryką było tak...kawałek potrzebny, to trzeba kupić, bo świeże, smaczniejsze i "szybsze" w serwowaniu. Przez kilka tygodni w ten sposób nazbierałem, bo kroiłem i mroziłem. Podobnie było z mięsem i kiełbasą. Teraz to nie tylko sprzątanie lodówki, ale też sprzątanie zamrażarki. W połączeniu z kluskami wyszło perfekcyjnie. Serdecznie zapraszam.
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 118036
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8382
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3109
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2105
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1531
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 118036
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8382
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3109
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2105
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1531
Składniki
Mięso kroimy w kostkę (w taką "bardziejszą"), podobnie z kiełbasą. Smażymy na rozgrzanym smalcu ( 1 łyżka ). Przekładamy do garnka, zalewamy bulionem, gotujemy na małym ogniu 40 min. Na tym samym tłuszczu szklimy posiekaną cebulę, pod koniec dodając przeciśnięty przez praskę, czosnek. Chwilę razem smażymy, przekładamy do mięsa. Papryki kroimy w kostkę, zalewamy zimną wodą (na równo z papryką), gotujemy do momentu, kiedy papryka zacznie się rozpadać. Miksujemy, przecieramy przez sito, dodajemy do karkówki. Na rozgrzanym smalcu (1 łyżka) podsmażamy mąkę, dolewamy chochlę wywaru z mięsa, mieszamy i dokładnie łączymy z całością. Dusimy pod przykryciem 5-10 minut. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem.