Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Obłędnie pyszne danie, które można jeść z ryżem, kaszą, ziemniaczkami lub chlebem. Warzywa są delikatne i lekko chrupiące a kiełbasa podbija wszystkie smaki. Spróbujcie sami.
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1541
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231947
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5051
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1541
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231947
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5051
Składniki
Szalotkę kroimy w piórka. Do garnka wlewamy łyżkę oleju i podsmażamy na nim cebulę. Boczek kroimy w kostkę i dodajemy do cebuli.
Gdy cebula się zezłoci dodajemy czosnek przeciśnięty przez praskę i listki ziela angielskiego. Wszystko mieszamy i smażymy przez 2-3 minuty.
Dodajemy pokrojoną w grubszą kostkę paprykę. Smażymy ok 5 minut i następnie podlewamy wodą (ok 1/5 szklanki).
Cukinię obieramy ze skórki i kroimy w grubszą kostkę. Dodajemy do papryki i dusimy kolejne 5 minut.
Kiełbasę wiejską kroimy w kostkę a chorizo w plasterki. Na patelni rozgrzewamy łyżkę oleju i posmażamy obie kiełbasy. Gdy się zezłocą przekładamy je do gulaszu.
Dodajemy pomidory z puszki. Dosypujemy ziele angielskie, 1/2 łyżeczki tymianku, 1 łyżkę słodkiej papryki, zmniejszamy ogień i dusimy do momentu, aż papryka nie zmięknie.
Przyprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Smacznego :)