Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gulasz węgierski - to pachnąca i bardzo sycąca kompozycja dodająca energii.
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5363
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 231
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 835
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 950
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 158
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5363
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 231
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 835
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 950
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 158
Składniki
Mięso pokroić w kostkę.Cebulę i ząbki czosnku obrać,drobno pokroić. Paprykę,marchewkę,cukinię (bez miąższu) pokroić na kawałki. Pomidory sparzyć, zdjąć z nich skórkę i drobno pokroić. Ziemniaki obrać i pokroić w kostkę. W garnku rozgrzać olej. Na gorący olej wrzucić cebulę i smażyć, mieszając do zeszklenia cebuli. Do cebuli dorzucić mięso,wymieszać i odsmażyć z każdej strony.Mięso zalać bulionem.Gotować na wolnym ogniu.Gdy mięso będzie miękkie dodać warzywa i przyprawić do smaku. Dusić do miękkości warzyw. Przed podaniem posypać natką pietruszki. Podawać z ziemniakami, kaszą gryczaną lub pieczywem.