Do góry

Dania główne Przepis na:

Gulasz węgierski

Gulasz węgierski

Autor:

Przepisów i artykułów: 32 Ocena: 176

Dodano:

Odsłon: 12080

Gulasz węgierski - to pachnąca i bardzo sycąca kompozycja dodająca energii.

Składniki

  • 1 kg mięsa wieprzowego
  • 2 szklanki bulionu
  • 1 duża cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 3 pomidory
  • 2 marchewki
  • 1 mała cukinia
  • 1 czerwona papryka
  • 3 duże ziemniaki
  • 1 listek laurowy
  • 3 ziarenka ziela angielskiego
  • majeranek,bazylia,kminek,papryka słodka mielona,papryka ostra mielona,sól do smaku
  • posiekana natka pietruszki
  • olej
3-4 os. > 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Mięso pokroić w kostkę.Cebulę i ząbki czosnku obrać,drobno pokroić.
    Paprykę,marchewkę,cukinię (bez miąższu) pokroić na kawałki.
    Pomidory sparzyć, zdjąć z nich skórkę i drobno pokroić. Ziemniaki
    obrać i pokroić w kostkę.

    W garnku rozgrzać olej. Na gorący olej wrzucić cebulę i
    smażyć, mieszając do zeszklenia cebuli.
    Do cebuli dorzucić mięso,wymieszać i odsmażyć z każdej strony.Mięso
    zalać bulionem.Gotować na wolnym
    ogniu.Gdy mięso będzie miękkie dodać warzywa i przyprawić do smaku.
    Dusić do miękkości warzyw. Przed podaniem posypać natką pietruszki.

    Podawać z ziemniakami, kaszą gryczaną lub pieczywem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń