Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wariacja moja na temat tego wyśmienitego dania. Obowiązkowo z papryką bez skórki (Jak zrobić? Zapraszam do mojej porady „jak zdjąć skórkę z papryki”). Jako przyprawę podstawową używam oryginalną węgierską pastę paprykową ostrą. Oczywiście dodaję też domowy przecier pomidorowy. Można podawać z ziemniakami lub z brązowym ryżem.
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 28
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 7304
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154900
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1058
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 505
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 28
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 7304
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154900
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1058
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 505
Składniki
1. Mięso kroję w paski szerokości 1x1cm i długości 3cm. 2. W rondlu rozpuszczam smalec gęsi i wkładam paski mięsa, smażę po obu stronach.
3. Przyprawiam i dodaję bulion ok. 100-200ml. 4. Podduszam ok. 20 min. 5. Dodaję paprykę bez skórki, koncentrat pomidorowy, pastę paprykową, 2 łyżki ketchupu łagodnego.
6. Duszę jeszcze ok.15-20 min. na małym gazie. Smakuję i ewentualnie doprawiam. Danie to powinno mieć wyraźny paprykowy smak i być lekko ostro-słodkie.
Smacznego:)