Dania główne Przepis na:
Przepisów i artykułów: 200 Ocena: 1496
Dodano: 06.02.2019
Odsłon: 748
3-4 os. | 60 min | łatwe | tanie |
1. Mięso kroję w paski szerokości 1x1cm i długości 3cm.
2. W rondlu rozpuszczam smalec gęsi i wkładam paski mięsa, smażę po obu stronach.
3. Przyprawiam i dodaję bulion ok. 100-200ml.
4. Podduszam ok. 20 min.
5. Dodaję paprykę bez skórki, koncentrat pomidorowy, pastę paprykową, 2 łyżki ketchupu łagodnego.
6. Duszę jeszcze ok.15-20 min. na małym gazie. Smakuję i ewentualnie doprawiam. Danie to powinno mieć wyraźny paprykowy smak i być lekko ostro-słodkie.
Smacznego:)
Na skróty
Komentarze do przepisu (2)

pelen_brzuszek 06 lutego 2019Zgłoś do usunięcia
uwielbiam gulasz, a z papryką musi smakować jeszcze lepiej :)0 Kto głosował? | Odpowiedz

Docherro 06 lutego 2019Zgłoś do usunięcia
Świetny gulasz:)0 Kto głosował? | Odpowiedz