Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wariacja moja na temat tego wyśmienitego dania. Obowiązkowo z papryką bez skórki (Jak zrobić? Zapraszam do mojej porady „jak zdjąć skórkę z papryki”). Jako przyprawę podstawową używam oryginalną węgierską pastę paprykową ostrą. Oczywiście dodaję też domowy przecier pomidorowy. Można podawać z ziemniakami lub z brązowym ryżem.
Dla wielbicieli czekolady i nie tylko. Domowe najlepsze.
Odsłon: 882
Przepis dnia
Fantastyczna tarta marcepanowo-czekoladowa z nutką pomarańczową. Idealna na u...
Odsłon: 1707
Przepis dnia
Soczyste kotlety mielone i siekane.
Odsłon: 4081
Danie, które lubi chyba każdy czyli kapusta duszona z przyprawami i z dodatki...
Odsłon: 132
Dla wielbicieli czekolady i nie tylko. Domowe najlepsze.
Odsłon: 882
Przepis dnia
Fantastyczna tarta marcepanowo-czekoladowa z nutką pomarańczową. Idealna na u...
Odsłon: 1707
Przepis dnia
Soczyste kotlety mielone i siekane.
Odsłon: 4081
Danie, które lubi chyba każdy czyli kapusta duszona z przyprawami i z dodatki...
Odsłon: 132
Składniki
1. Mięso kroję w paski szerokości 1x1cm i długości 3cm. 2. W rondlu rozpuszczam smalec gęsi i wkładam paski mięsa, smażę po obu stronach.
3. Przyprawiam i dodaję bulion ok. 100-200ml. 4. Podduszam ok. 20 min. 5. Dodaję paprykę bez skórki, koncentrat pomidorowy, pastę paprykową, 2 łyżki ketchupu łagodnego.
6. Duszę jeszcze ok.15-20 min. na małym gazie. Smakuję i ewentualnie doprawiam. Danie to powinno mieć wyraźny paprykowy smak i być lekko ostro-słodkie.
Smacznego:)