Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wariacja moja na temat tego wyśmienitego dania. Obowiązkowo z papryką bez skórki (Jak zrobić? Zapraszam do mojej porady „jak zdjąć skórkę z papryki”). Jako przyprawę podstawową używam oryginalną węgierską pastę paprykową ostrą. Oczywiście dodaję też domowy przecier pomidorowy. Można podawać z ziemniakami lub z brązowym ryżem.
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 18156
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 527
Owsianka z malinami to świetny pomysł na pyszne i zdrowe śniadanie, które prz...
Odsłon: 996
Sos jest bardzo dobry. Zrobiony do słoiczków ułatwia życie zapracowanym. Jes...
Odsłon: 7551
Domowy ocet jabłkowy jest bardzo przydatny w kuchni i bardzo zdrowy.
Odsłon: 8880
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 18156
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 527
Owsianka z malinami to świetny pomysł na pyszne i zdrowe śniadanie, które prz...
Odsłon: 996
Sos jest bardzo dobry. Zrobiony do słoiczków ułatwia życie zapracowanym. Jes...
Odsłon: 7551
Domowy ocet jabłkowy jest bardzo przydatny w kuchni i bardzo zdrowy.
Odsłon: 8880
Składniki
1. Mięso kroję w paski szerokości 1x1cm i długości 3cm. 2. W rondlu rozpuszczam smalec gęsi i wkładam paski mięsa, smażę po obu stronach.
3. Przyprawiam i dodaję bulion ok. 100-200ml. 4. Podduszam ok. 20 min. 5. Dodaję paprykę bez skórki, koncentrat pomidorowy, pastę paprykową, 2 łyżki ketchupu łagodnego.
6. Duszę jeszcze ok.15-20 min. na małym gazie. Smakuję i ewentualnie doprawiam. Danie to powinno mieć wyraźny paprykowy smak i być lekko ostro-słodkie.
Smacznego:)