Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gulasz węgierski ugotowany na mięsie wieprzowym, podany z kaszą gryczaną, białą. Nie jest to oryginalny przepis, bo nie wiem czy taki istnieje, ilu jest Węgrów tyle jest przepisów, ale składniki dobrałam średnio z kilku przepisów na gulasz węgierski.
Najprostsze ciasto jakie można sobie wyobrazić. Proste i szybkie w przygotowa...
Odsłon: 112
Ogórki, papryka i cebula, a wszystko w aromacie czosnku i ziół – oto przepis...
Odsłon: 21517
...naturalny, domowy. Bez sztucznych dodatków. Najlepszy. Polecam.
Odsłon: 72
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 109
Polecam.
Odsłon: 835
Najprostsze ciasto jakie można sobie wyobrazić. Proste i szybkie w przygotowa...
Odsłon: 112
Ogórki, papryka i cebula, a wszystko w aromacie czosnku i ziół – oto przepis...
Odsłon: 21517
...naturalny, domowy. Bez sztucznych dodatków. Najlepszy. Polecam.
Odsłon: 72
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 109
Polecam.
Odsłon: 835
Składniki
Mięso myjemy, osuszamy papierowymi ręczniczkami, kroimy w większą kostkę 3/3 cm. Mięso solimy i smażymy na rozgrzanym smalcu do lekkiego zarumienienia się. Cebulę obieramy i kroimy w ćwierć plastry, dodajemy do smażącego się mięsa, cebula musi być ładnie zeszklona, na patelnię możemy dodać wszystkie pokrojone warzywa. W między czasie zagotowujemy bulion z suszoną włoszczyzną, zielem angielskim i liśćmi laurowymi. Do gotującego się bulionu dodajemy podsmażone mięso z cebulą i warzywami, doprawiamy solą i pieprzem ziołowym do smaku i gotujemy 40 minut, do miękkości mięsa. Po tym czasie dodajemy rozdrobniony czosnek, sos sojowy oraz mielone papryki, ostrą i słodką. Dusimy jeszcze około 20 minut żeby zredukować troszkę wody i gulasz żeby zrobił się gęstszy. Ugotowany gulasz podajemy z kaszą gryczaną lub inną którą lubimy. Smacznego !!!