Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14063
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1619
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15991
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6439
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14063
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1619
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15991
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6439
Składniki
Mięso obsmażamy na patelni na rumiany kolor. Następnie przekładamy do garnka dodajemy pokrojona cebule i czosnek w mała kostkę, a marchew, seler i pietruszkę ścieramy na tarce o małych oczkach. Doprawiamy przyprawami dolewamy troszkę wody i gotujemy około godziny. W tym czasie zalewamy wrzącą wodą grzyby aby zmiękły. Wodę od grzybków wylewamy a same grzybki dodajemy do garna z mięsem. Wszystko gotujemy do miękkości jeśli potrzeba to doprawiamy. Potem zaprawiamy (mąka + troszkę wody) i gotujemy dodajemy drobno pokrojoną natkę pietruszki a po ostygnięciu dodajemy troszkę śmietany. Podajemy z ziemniakami bądź z kaszą gryczana i surówką z kapusty pekińskiej.