Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 1127
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 101571
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 6051
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 1127
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 101571
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 6051
Składniki
Mięso obsmażamy na patelni na rumiany kolor. Następnie przekładamy do garnka dodajemy pokrojona cebule i czosnek w mała kostkę, a marchew, seler i pietruszkę ścieramy na tarce o małych oczkach. Doprawiamy przyprawami dolewamy troszkę wody i gotujemy około godziny. W tym czasie zalewamy wrzącą wodą grzyby aby zmiękły. Wodę od grzybków wylewamy a same grzybki dodajemy do garna z mięsem. Wszystko gotujemy do miękkości jeśli potrzeba to doprawiamy. Potem zaprawiamy (mąka + troszkę wody) i gotujemy dodajemy drobno pokrojoną natkę pietruszki a po ostygnięciu dodajemy troszkę śmietany. Podajemy z ziemniakami bądź z kaszą gryczana i surówką z kapusty pekińskiej.