Do góry

Dania główne Przepis na:

Gulasz wieprzowy

Gulasz wieprzowy

Autor:

Przepisów i artykułów: 129 Ocena: 2315

Dodano:

Odsłon: 6206

Tradycyjne, syte i bardzo pyszne:)

Składniki

  • Mięso gulaszowe 70dag
  • marchew 1szt.
  • seler kawałek
  • pietruszka korzeń pół
  • sól do smaku , pieprz kilka ziarenek
  • kostka rosołowa
  • cebula 1szt
  • śmietana 18 %
  • mąka 2 łyżki
  • papryka ostra pół łyżeczki
  • grzyby suszone dużą garść
  • czosnek 3 ząbki
  • Natka pietruszki
3-4 os. > 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Mięso obsmażamy na patelni na rumiany kolor. Następnie przekładamy do garnka dodajemy pokrojona cebule i czosnek w mała kostkę, a marchew, seler i pietruszkę ścieramy na tarce o małych oczkach. Doprawiamy przyprawami dolewamy troszkę wody i gotujemy około godziny. W tym czasie zalewamy wrzącą wodą grzyby aby zmiękły. Wodę od grzybków wylewamy a same grzybki dodajemy do garna z mięsem. Wszystko gotujemy do miękkości jeśli potrzeba to doprawiamy. Potem zaprawiamy (mąka + troszkę wody) i gotujemy dodajemy drobno pokrojoną natkę pietruszki a po ostygnięciu dodajemy troszkę śmietany. Podajemy z ziemniakami bądź z kaszą gryczana i surówką z kapusty pekińskiej.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń