Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik przygotowałam z przepisu KORAL - oto link do przepisu; https://smaker...
Odsłon: 832
Tajemnicą dobrej kiełbasy drobiowej jest jej wyrobienie, indyk wcale nie jest...
Odsłon: 391
Polecam. Każdy pomysł dobry na wykorzystanie tego co zostaje w lodówce.
Odsłon: 263
Ile kucharek tyle przepisów na sos tatarski:) Moja propozycja to sos tatarski...
Odsłon: 220
Sernik przygotowałam z przepisu KORAL - oto link do przepisu; https://smaker...
Odsłon: 832
Tajemnicą dobrej kiełbasy drobiowej jest jej wyrobienie, indyk wcale nie jest...
Odsłon: 391
Polecam. Każdy pomysł dobry na wykorzystanie tego co zostaje w lodówce.
Odsłon: 263
Ile kucharek tyle przepisów na sos tatarski:) Moja propozycja to sos tatarski...
Odsłon: 220
Składniki
Mięso obsmażamy na patelni na rumiany kolor. Następnie przekładamy do garnka dodajemy pokrojona cebule i czosnek w mała kostkę, a marchew, seler i pietruszkę ścieramy na tarce o małych oczkach. Doprawiamy przyprawami dolewamy troszkę wody i gotujemy około godziny. W tym czasie zalewamy wrzącą wodą grzyby aby zmiękły. Wodę od grzybków wylewamy a same grzybki dodajemy do garna z mięsem. Wszystko gotujemy do miękkości jeśli potrzeba to doprawiamy. Potem zaprawiamy (mąka + troszkę wody) i gotujemy dodajemy drobno pokrojoną natkę pietruszki a po ostygnięciu dodajemy troszkę śmietany. Podajemy z ziemniakami bądź z kaszą gryczana i surówką z kapusty pekińskiej.