Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo dobry przepis na danie główne
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34866
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 15242
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34866
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 15242
Składniki
Mięso i cebulę pokrój w kostkę. Paprykę na małe kawałki, a seler w plasterki. Na oleju porcjami smaż mięso i cebulę, przekładaj do rondla. Ostatnią porcję mięsa oprósz mąką, zasmaż, zalej szklanką bulionu i całość przełóż do rondla. Dolej pozostały bulion i wino, dodaj musztardę i koncentrat. Zagotuj. Dosyp paprykę i seler, wymieszaj. Zmniejsz płomień. Gulasz dopraw solą,pieprzem cukrem, tymiankiem, papryką i muszkatem. Duś 30 minut. Następnie dodaj śmietanę, wymieszaj, podgrzewaj jeszcze 10 minut, ponownie dopraw. Ugotuj makaron. Gulasz podaj z makaronem.