Dania główne Przepis na:
Przepisów i artykułów: 791 Ocena: 22233
Dodano: 13.02.2009
Odsłon: 16634
3-4 os. | 60 min | średnie | przystępne |
Mięso i cebulę pokrój w kostkę. Paprykę na małe kawałki, a seler w plasterki. Na oleju porcjami smaż mięso i cebulę, przekładaj do rondla. Ostatnią porcję mięsa oprósz mąką, zasmaż, zalej szklanką bulionu i całość przełóż do rondla. Dolej pozostały bulion i wino, dodaj musztardę i koncentrat. Zagotuj. Dosyp paprykę i seler, wymieszaj. Zmniejsz płomień. Gulasz dopraw solą,pieprzem cukrem, tymiankiem, papryką i muszkatem. Duś 30 minut. Następnie dodaj śmietanę, wymieszaj, podgrzewaj jeszcze 10 minut, ponownie dopraw. Ugotuj makaron. Gulasz podaj z makaronem.
Na skróty
Komentarze do przepisu (0)