Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo dobry przepis na danie główne
Delikatne kawałki z polędwiczek kurczaka w panierce z bułki tartej i płatków...
Odsłon: 63
Przepis na lekką, smaczną i pożywną sałatkę z szynką prosciutto, mozzarellą o...
Odsłon: 53
Delikatne kawałki z polędwiczek kurczaka w panierce z bułki tartej i płatków...
Odsłon: 63
Przepis na lekką, smaczną i pożywną sałatkę z szynką prosciutto, mozzarellą o...
Odsłon: 53
Składniki
Mięso i cebulę pokrój w kostkę. Paprykę na małe kawałki, a seler w plasterki. Na oleju porcjami smaż mięso i cebulę, przekładaj do rondla. Ostatnią porcję mięsa oprósz mąką, zasmaż, zalej szklanką bulionu i całość przełóż do rondla. Dolej pozostały bulion i wino, dodaj musztardę i koncentrat. Zagotuj. Dosyp paprykę i seler, wymieszaj. Zmniejsz płomień. Gulasz dopraw solą,pieprzem cukrem, tymiankiem, papryką i muszkatem. Duś 30 minut. Następnie dodaj śmietanę, wymieszaj, podgrzewaj jeszcze 10 minut, ponownie dopraw. Ugotuj makaron. Gulasz podaj z makaronem.