Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo dobry przepis na danie główne
Ten sernik robię w domu od 25 lat, i nadal każdemu smakuje. Nic nowego, ale c...
Odsłon: 135770
Pychota. Polecam.
Odsłon: 505
Szybka do zrobienia. Smaczna. Polecam.
Odsłon: 14325
Ciasto palce lizać. A jesienią jest obowiązkowo do zrobienia. Polecam.
Odsłon: 6311
Ten sernik robię w domu od 25 lat, i nadal każdemu smakuje. Nic nowego, ale c...
Odsłon: 135770
Pychota. Polecam.
Odsłon: 505
Szybka do zrobienia. Smaczna. Polecam.
Odsłon: 14325
Ciasto palce lizać. A jesienią jest obowiązkowo do zrobienia. Polecam.
Odsłon: 6311
Składniki
Mięso i cebulę pokrój w kostkę. Paprykę na małe kawałki, a seler w plasterki. Na oleju porcjami smaż mięso i cebulę, przekładaj do rondla. Ostatnią porcję mięsa oprósz mąką, zasmaż, zalej szklanką bulionu i całość przełóż do rondla. Dolej pozostały bulion i wino, dodaj musztardę i koncentrat. Zagotuj. Dosyp paprykę i seler, wymieszaj. Zmniejsz płomień. Gulasz dopraw solą,pieprzem cukrem, tymiankiem, papryką i muszkatem. Duś 30 minut. Następnie dodaj śmietanę, wymieszaj, podgrzewaj jeszcze 10 minut, ponownie dopraw. Ugotuj makaron. Gulasz podaj z makaronem.