Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gulasz z mięsa wieprzowego mieszanego - delikatnej polędwicy i lekko tłustej karkówki. Duet mięs doskonały do gulaszu -chuda polędwica i tłuściutka karkówka uzupełniają się świetnie. Danie jest wyborne!
Choinki z ciasta francuskiego to szybka i efektowna przekąska, którą przyrząd...
Odsłon: 2941
Lekki i puszysty sernik a do tego łatwy i prosty w przygotowaniu.
Odsłon: 349
Szybkie i puszyste placuszki to super pomysł na ciepłe śniadanie, deser czy p...
Odsłon: 245
Polecam. Zwykła bułeczka. Wybornie smakuje z kubkiem mleka.
Odsłon: 375
Choinki z ciasta francuskiego to szybka i efektowna przekąska, którą przyrząd...
Odsłon: 2941
Lekki i puszysty sernik a do tego łatwy i prosty w przygotowaniu.
Odsłon: 349
Szybkie i puszyste placuszki to super pomysł na ciepłe śniadanie, deser czy p...
Odsłon: 245
Polecam. Zwykła bułeczka. Wybornie smakuje z kubkiem mleka.
Odsłon: 375
Składniki
Wieprzowinę myjemy, osuszamy, kroimy w kostkę 2-3 cm.
Na głębokiej patelni rozgrzewamy tłuszcz i wrzucamy pokrojone mięso. Obsmażamy je na rumiano.
Do podsmażonego mięsa dodajemy poszatkowaną cebulę i pokrojony w kostkę seler. Całość smażymy jeszcze 10 minut, aż cebula się zrumieni i dodajemy rozgnieciony czosnek.
Następnie dorzucamy na patelnię przyprawy, ocet balsamiczny i 3 szklanki gorącej wody. Przykrywamy patelnię pokrywką. Dusimy mięso pod przykryciem do miękkości około godziny.
Kiedy mięso będzie gotowe 2 łyżki mąki rozkłócamy z 1/2 szklanki wody i zagęszczamy sos. Przyprawiamy go na koniec odrobiną maggi i ewentualnie solą i pieprzem.
Gulasz z polędwicy i karkówki wieprzowej gotowy!
Nasza rada:
Jeśli w trakcie duszenia mięsa odparuje nam za dużo płynu możemy dolać odrobinę gorącej wody.
Gulasz możemy podać z kaszą, ziemniakami lub kluseczkami.