Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gulasz wieprzowy to jedno z dań, które jadł chyba każdy. Ma swój charakter jest prosty w przygotowaniu i jest jednym z najlepszych dań mięsnych na obiad, moim skromnym zdaniem. Dziś chciałem Wam przedstawić gulasz w moim wykonaniu. Jest to mój najlepszy przepis jeżeli chodzi o to danie. Bardzo często do niego wracam. Gwarantuję, że i Wy będziecie go często przygotowywać. Zapraszam
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 507
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1787
Szybka, prosta w przygotowaniu sałatka z kilku składników, które zazwyczaj ma...
Odsłon: 21987
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 507
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1787
Szybka, prosta w przygotowaniu sałatka z kilku składników, które zazwyczaj ma...
Odsłon: 21987
Składniki
Mięso kroimy na kawałki ( wielkość wedle upodobań ). Następnie dodajemy do niego sól, pieprz oraz posypujemy delikatnie mąką i mieszamy. Do garnka wlewamy olej i czekamy aż się rozgrzeje. Następnie wkładamy mięso tak, aby zakryło dno ale nie leżało na sobie. Jeżeli się nie zmieści na raz, po prostu zróbcie to partiami. Mięso obsmażamy z każdej strony. W między czasie obieramy czosnek i cebulę. Kroimy cebulę w piórka a czosnek siekamy.
Gdy mięso mamy przesmażone, przekładamy je do miski a do garnka dodajemy cebulę oraz czosnek. Marchewkę obieramy i kroimy w pół plastry i dodajemy do garnka. Seler naciowy drobno kroimy i również dodajemy do garnka. Następnie kroimy pomidory ( dobrze było by gdyby wcześniej były obrane ze skórki ). Je również dodajemy do garnka razem z koncentratem pomidorowym. Wszystko mieszamy i smażymy około 5 minut.
Następnie do garnka dodajemy mięso oraz wino. Dodajemy sos worcestershire, liście laurowe oraz wszystkie przyprawy. Wszystko mieszamy i gotujemy na małym ogniu pod przykryciem około 30-40 min. Po tym czasie obieramy ziemniaki, kroimy na kawałki ( wielkość również wedle upodobań ). Dodajemy je do gulaszu i gotujemy ok. 15 minut. Po tym czasie dodajemy mrożony groszek i gotujemy kolejne 5 minut. Następnie możemy podawać i delektować się przepysznym smakiem. Tak właśnie powstał mój gulasz wieprzowy. Smacznego!!