Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W tym roku "wysyp" grzybów pozwolił na szaleństwa w kuchni. Ten cały ogrom nie byłem w stanie przerobić. Czasami szedłem na łatwiznę i po prostu obgotowywałem, i zamrażałem. Jednak grzyby najlepiej smakują na świeżo. Korzystając z promocji na mięso, mając pod ręką grzyby prosto z lasu powstał przepis na aromatyczny, w jesiennych klimatach, pożywny gulasz. Serdecznie zapraszam do realizacji tej propozycji w swojej kuchni.
Intensywny w smaku sos z sera pleśniowego rokfor na bazie białego wina i śmie...
Odsłon: 136
Polecam. Botwinka pachnie wiosną.
Odsłon: 357
Intensywny w smaku sos z sera pleśniowego rokfor na bazie białego wina i śmie...
Odsłon: 136
Polecam. Botwinka pachnie wiosną.
Odsłon: 357
Składniki
Na rozgrzanym maśle szklimy posiekaną cebulę. Pokrojone w kostkę mięso dodajemy do cebuli, dusimy pod przykryciem przez kwadrans. Oczyszczone grzyby kroimy na mniejsze kawałki. Razem z posiekanym czosnkiem wrzucamy do mięsa, oprószamy solą, dusimy przez kolejne 15 minut. W zimnej wodzie rozrabiamy mąkę, dodajemy do dania, zagęszczamy dokładnie rozprowadzając. Całość do smaku doprawiamy solą oraz pieprzem. Dodajemy posiekaną natkę.