Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, sycące danie jednogarnkowe. Gulasz wieprzowy z marchewką, porem i makaronem w gęstym, pomidorowym sosie z nutką ziołową. Gulasz jest lekko słodki, imbir i ocet nadają mu jednak wyrazistości. Danie aromatyczne i rozgrzewające.
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22483
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 14774
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4568
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 43907
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 589
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 591
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22483
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 14774
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4568
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 43907
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 589
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 591
Składniki
Mięso kroimy w kostkę 2 x 2 cm, oprószamy pieprzem, słodką papryką, dodajemy majeranek, szałwię, wyciśnięty czosnek, mieszamy i odstawiamy na minimum godzinę, a najlepiej na całą noc. Marchewkę obieramy i kroimy w cienkie plasterki, podsmażamy na łyżce masła klarowanego kilka minut, przekładamy na talerz. Cebulę i czosnek kroimy w kostkę. Pory kroimy w półplasterki, podsmażamy na łyżce masła aż lekko zmiękną, odkładamy na talerz. Makaron gotujemy al dente. Na patelni rozgrzewamy tłuszcz, podsmażamy cebulę i czosnek, dodajemy mięso i smażymy, aż się zrumieni. Mięso oprószamy mąką ziemniaczaną i mieszamy aż mąka oblepi mięso. Wlewamy pomidory, bulion, dodajemy koncentrat pomidorowy, imbir, ocet i cukier, mieszamy i zagotowujemy. Dodajemy podsmażoną marchew i gotujemy, aż mięso będzie miękkie (często mieszamy, by sos nie przywarł do dna). Pod koniec dodajemy podsmażone pory, doprawiamy do smaku solą i pieprzem, gotujemy kilka minut. Do gulaszu przekładamy makaron i mieszamy. Danie wykładamy na miseczki, podajemy udekorowane zieleniną.