Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jednogarnkowe, rozgrzewające danie.
Koniecznie muszą znaleźć się w spiżarni. Są bardzo smaczne. Można wykorzystać...
Odsłon: 1710
Pychota. Plińce z pomoczką czyli placki ziemniaczane po mazursku. Placki ziem...
Odsłon: 8252
Polecam, z miodem. Ja robię pikle ogórkowe każdego roku i wszystkie słoiczki...
Odsłon: 703
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1252437
Polecam.
Odsłon: 1355
Koniecznie muszą znaleźć się w spiżarni. Są bardzo smaczne. Można wykorzystać...
Odsłon: 1710
Pychota. Plińce z pomoczką czyli placki ziemniaczane po mazursku. Placki ziem...
Odsłon: 8252
Polecam, z miodem. Ja robię pikle ogórkowe każdego roku i wszystkie słoiczki...
Odsłon: 703
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1252437
Polecam.
Odsłon: 1355
Składniki
Mięso płuczemy w zimnej wodzie, osączamy z wody, osuszamy ręczniczkami papierowymi, kroimy w kostkę. Pokrojone mięso przyprawiamy solą i pieprzem ziołowym. Wkładamy do garnka z 3-4 łyżkami oleju i smażymy. Dodajemy suszoną włoszczyznę, liść laurowy i ziele angielskie. Podczas smażenia dodajemy pokrojoną cebulę.
Po 10 minutach smażenia podlewamy szklanką przegotowanej wody i dalej dusimy pod przykryciem. Pod czas dalszego duszenia dodajemy pozostałe przyprawy, sos sojowy i dolewamy 1 litr wody.
Dusimy 30 minut. Po tym czasie dodajemy makaron, próbujemy smak, w razie potrzeby doprawiamy i dusimy kolejne 10 minut. Gulasz podajemy gorący. Smacznego!!!