Do góry

Dania główne Przepis na:

Gulasz wieprzowy z makaronem rurki.

Gulasz wieprzowy z makaronem rurki.

Autor:

Przepisów i artykułów: 1466 Ocena: 19239

Dodano:

Odsłon: 2413

Jednogarnkowe, rozgrzewające danie.

Składniki

  • łopatka wieprzowa 1 kg
  • cebula połowa
  • liść laurowy 2 szt.
  • ziele angielskie 6 ziaren
  • suszona włoszczyzna 2 łyżki
  • papryka mielona słodka 1 łyżka
  • Pieprz ziołowy
  • Sól
  • pasta rosołowa 1 łyżka (kupnej 1 kostka)
  • sos sojowy ciemny 3 łyżki
  • makaron rurki 30 dag
  • tłuszcz do smażenia
3-4 os. > 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Mięso płuczemy w zimnej wodzie, osączamy z wody, osuszamy ręczniczkami papierowymi, kroimy w kostkę. Pokrojone mięso przyprawiamy solą i pieprzem ziołowym. Wkładamy do garnka z 3-4 łyżkami oleju i smażymy. Dodajemy suszoną włoszczyznę, liść laurowy i ziele angielskie. Podczas smażenia dodajemy pokrojoną cebulę.

  2. Po 10 minutach smażenia podlewamy szklanką przegotowanej wody i dalej dusimy pod przykryciem. Pod czas dalszego duszenia dodajemy pozostałe przyprawy, sos sojowy i dolewamy 1 litr wody.

  3. Dusimy 30 minut. Po tym czasie dodajemy makaron, próbujemy smak, w razie potrzeby doprawiamy i dusimy kolejne 10 minut. Gulasz podajemy gorący.

    Smacznego!!!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń