Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jednogarnkowe, rozgrzewające danie.
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5294
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 847
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11722
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5059
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1314
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5294
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 847
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11722
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5059
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1314
Składniki
Mięso płuczemy w zimnej wodzie, osączamy z wody, osuszamy ręczniczkami papierowymi, kroimy w kostkę. Pokrojone mięso przyprawiamy solą i pieprzem ziołowym. Wkładamy do garnka z 3-4 łyżkami oleju i smażymy. Dodajemy suszoną włoszczyznę, liść laurowy i ziele angielskie. Podczas smażenia dodajemy pokrojoną cebulę.
Po 10 minutach smażenia podlewamy szklanką przegotowanej wody i dalej dusimy pod przykryciem. Pod czas dalszego duszenia dodajemy pozostałe przyprawy, sos sojowy i dolewamy 1 litr wody.
Dusimy 30 minut. Po tym czasie dodajemy makaron, próbujemy smak, w razie potrzeby doprawiamy i dusimy kolejne 10 minut. Gulasz podajemy gorący. Smacznego!!!