Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gulasz w oryginalnym wydaniu.
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 93428
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2605
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3465
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1565
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2238
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 93428
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2605
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3465
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1565
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2238
Składniki
Na patelni rozgrzać łyżkę oleju, dodać obraną i pokrojoną w plastry marchewkę, cynamon i miód. Smażyć 5 minut. Następnie przełożyć do naczynia żaroodpornego lub brytfanny. Na patelnię włożyć pokrojone w kostkę mięso (ok. 2x2 cm), smażyć 10 minut, dodać sól i pieprz. Podsmażone mięso również przełożyć do naczynia żaroodpornego lub brytfanny.
Naczynie z gulaszem włożyć do nagrzanego piekarnika (temperatura 190 st.). Piec w piekarniku 1 godz. 15 minut (do miękkości mięsa). Sos można zagęścić mąką ziemniaczaną (łyżeczkę mąki rozprowadzić w niewielkiej ilości zimnej wody lub śmietanki, dodać do sosu i zagotować). Podawać z kaszą gryczaną lub bulgur.