Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gulasz w oryginalnym wydaniu.
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1298
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 24798
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 81
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1298
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 24798
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 81
Składniki
Na patelni rozgrzać łyżkę oleju, dodać obraną i pokrojoną w plastry marchewkę, cynamon i miód. Smażyć 5 minut. Następnie przełożyć do naczynia żaroodpornego lub brytfanny. Na patelnię włożyć pokrojone w kostkę mięso (ok. 2x2 cm), smażyć 10 minut, dodać sól i pieprz. Podsmażone mięso również przełożyć do naczynia żaroodpornego lub brytfanny.
Naczynie z gulaszem włożyć do nagrzanego piekarnika (temperatura 190 st.). Piec w piekarniku 1 godz. 15 minut (do miękkości mięsa). Sos można zagęścić mąką ziemniaczaną (łyżeczkę mąki rozprowadzić w niewielkiej ilości zimnej wody lub śmietanki, dodać do sosu i zagotować). Podawać z kaszą gryczaną lub bulgur.