Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gulasz w oryginalnym wydaniu.
Domowe chipsy to dużo lepsza wersja tych kupionych w sklepie. Możesz je przyg...
Odsłon: 265
Pyszne i sycące pyzy ziemniaczane z pełnym smaku farszem z wieprzowego mięsa...
Odsłon: 4985
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4848
Przepis na rybę z frytkownicy beztłuszczowej Ryba z airfryera Ryba z airfry...
Odsłon: 44911
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso gotowane długo...
Odsłon: 529
Domowe chipsy to dużo lepsza wersja tych kupionych w sklepie. Możesz je przyg...
Odsłon: 265
Pyszne i sycące pyzy ziemniaczane z pełnym smaku farszem z wieprzowego mięsa...
Odsłon: 4985
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4848
Przepis na rybę z frytkownicy beztłuszczowej Ryba z airfryera Ryba z airfry...
Odsłon: 44911
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso gotowane długo...
Odsłon: 529
Składniki
Na patelni rozgrzać łyżkę oleju, dodać obraną i pokrojoną w plastry marchewkę, cynamon i miód. Smażyć 5 minut. Następnie przełożyć do naczynia żaroodpornego lub brytfanny. Na patelnię włożyć pokrojone w kostkę mięso (ok. 2x2 cm), smażyć 10 minut, dodać sól i pieprz. Podsmażone mięso również przełożyć do naczynia żaroodpornego lub brytfanny.
Naczynie z gulaszem włożyć do nagrzanego piekarnika (temperatura 190 st.). Piec w piekarniku 1 godz. 15 minut (do miękkości mięsa). Sos można zagęścić mąką ziemniaczaną (łyżeczkę mąki rozprowadzić w niewielkiej ilości zimnej wody lub śmietanki, dodać do sosu i zagotować). Podawać z kaszą gryczaną lub bulgur.