Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gulasz w oryginalnym wydaniu.
Polecam.
Odsłon: 259
Mając te składniki jakie podaje niżej głód nam nie jest groźny i niezapowiedz...
Odsłon: 102
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 5910
Polecam.
Odsłon: 259
Mając te składniki jakie podaje niżej głód nam nie jest groźny i niezapowiedz...
Odsłon: 102
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 5910
Składniki
Na patelni rozgrzać łyżkę oleju, dodać obraną i pokrojoną w plastry marchewkę, cynamon i miód. Smażyć 5 minut. Następnie przełożyć do naczynia żaroodpornego lub brytfanny. Na patelnię włożyć pokrojone w kostkę mięso (ok. 2x2 cm), smażyć 10 minut, dodać sól i pieprz. Podsmażone mięso również przełożyć do naczynia żaroodpornego lub brytfanny.
Naczynie z gulaszem włożyć do nagrzanego piekarnika (temperatura 190 st.). Piec w piekarniku 1 godz. 15 minut (do miękkości mięsa). Sos można zagęścić mąką ziemniaczaną (łyżeczkę mąki rozprowadzić w niewielkiej ilości zimnej wody lub śmietanki, dodać do sosu i zagotować). Podawać z kaszą gryczaną lub bulgur.