Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gulasz z mięsa wieprzowego z pieczarkami, podany z ziemniakami i ogórkiem kiszonym. Polecam :)
W kuchni zawsze odnajdujemy wyjątkową harmonię smaków, a przygotowanie proste...
Odsłon: 268
Zapiekane mięso z cebulą, czosnkiem i kremowym sosem to klasyczne danie, któr...
Odsłon: 160
W kuchni zawsze odnajdujemy wyjątkową harmonię smaków, a przygotowanie proste...
Odsłon: 268
Zapiekane mięso z cebulą, czosnkiem i kremowym sosem to klasyczne danie, któr...
Odsłon: 160
Składniki
Wymyte mięso kroimy w kostkę 2 cm x 2 cm i smażymy na gorącej patelni z tłuszczem. Cebulę kroimy w półplastry a pieczarki kroimy w kostkę, i gdy mięso będzie zarumienione dodajemy doprawione majerankiem i pieprzem.
Dusimy pod przykryciem do miękkości dolewając pół szklanki wody. W oddzielnym garnczku wlewamy 1,5 litra wody i zagotowujemy, dodajemy suszoną włoszczyznę, pastę rosołową i pozostałe przyprawy. Gotujemy do miękkości warzyw.
Gdy mięsko z cebulką i pieczarkami jest miękkie, dodajemy do garnka z gotującymi się warzywami.
Dodajemy sos ciemny sojowy i doprowadzamy do wrzenia, zmniejszamy gaz i na małym ogniu dusimy przez 15-20 minut by smaki połączyły się.
Doprawiamy do smaku, lekko zagęszczamy rozmieszaną w wodzie mąką ziemniaczaną i zabielamy śmietaną. Gotujemy kilka minut mieszając. W między czasie gotujemy w osolonej wodzie ziemniaki.
Ugotowane ziemniaki nakładamy na talerz, polewamy ugotowanym sosem i dodajemy ogórek kiszony. Smacznego !!!