Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gulasz z mięsa wieprzowego z pieczarkami, podany z ziemniakami i ogórkiem kiszonym. Polecam :)
Czy nietolerancja pszennej mąki musi oznaczać rezygnację, że wszystkich uwiel...
Odsłon: 12266
Placki ziemniaczane to klasyczne danie, które uwielbia wielu z nas. Złociste,...
Odsłon: 1452
Rozgrzewający napój z imbirem, pyłkiem pszczelim, limonką i anyżem. To świetn...
Odsłon: 82
Czy nietolerancja pszennej mąki musi oznaczać rezygnację, że wszystkich uwiel...
Odsłon: 12266
Placki ziemniaczane to klasyczne danie, które uwielbia wielu z nas. Złociste,...
Odsłon: 1452
Rozgrzewający napój z imbirem, pyłkiem pszczelim, limonką i anyżem. To świetn...
Odsłon: 82
Składniki
Wymyte mięso kroimy w kostkę 2 cm x 2 cm i smażymy na gorącej patelni z tłuszczem. Cebulę kroimy w półplastry a pieczarki kroimy w kostkę, i gdy mięso będzie zarumienione dodajemy doprawione majerankiem i pieprzem.
Dusimy pod przykryciem do miękkości dolewając pół szklanki wody. W oddzielnym garnczku wlewamy 1,5 litra wody i zagotowujemy, dodajemy suszoną włoszczyznę, pastę rosołową i pozostałe przyprawy. Gotujemy do miękkości warzyw.
Gdy mięsko z cebulką i pieczarkami jest miękkie, dodajemy do garnka z gotującymi się warzywami.
Dodajemy sos ciemny sojowy i doprowadzamy do wrzenia, zmniejszamy gaz i na małym ogniu dusimy przez 15-20 minut by smaki połączyły się.
Doprawiamy do smaku, lekko zagęszczamy rozmieszaną w wodzie mąką ziemniaczaną i zabielamy śmietaną. Gotujemy kilka minut mieszając. W między czasie gotujemy w osolonej wodzie ziemniaki.
Ugotowane ziemniaki nakładamy na talerz, polewamy ugotowanym sosem i dodajemy ogórek kiszony. Smacznego !!!