Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam pyszny gulasz wieprzowy połączony z suszonymi owocami. Smak sosu jest słodko ostry, ale bardzo pyszny i kuszący. Mięso jest kruche a za razem bardzo smaczne. Przepis na ten gulasz z zeszytu mojej mamy.
patelnia, nóż, ręcznik papierowy, rondel,
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3944
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 415328
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2530
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3944
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 415328
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2530
Składniki
Mięso dokładnie opłukać, osuszyć, pokroić w większą kostkę. Suszone owoce ( śliwki ,morele ) pokroić w paseczki. Obraną cebule pokroić w drobną kostkę, lekko zeszklić na gorącym tłuszczu dodając mięso podsmażyć kilka minut. Następnie podsmażone mięso przełożyć do rondla razem z cebulą. Dodać przyprawy, suszone owoce , dolać około 2- 3 szklanki wody. Dusić pod przykryciem, ok. 1- 1,5 godziny, aż mięso będzie kruche i miękkie. Pod koniec duszenia dodać sos sojowy doprawić solą i pieprzem do smaku. Sosu nie zagęszczać. Dodatek sosu sojowego i rozpływające sie owoce zagęszczą sos. Sos ma słodko-ostry smak. Podajemy z ziemniakami lub ugotowanym ryżem.