Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam pyszny gulasz wieprzowy połączony z suszonymi owocami. Smak sosu jest słodko ostry, ale bardzo pyszny i kuszący. Mięso jest kruche a za razem bardzo smaczne. Przepis na ten gulasz z zeszytu mojej mamy.
patelnia, nóż, ręcznik papierowy, rondel,
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 168
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4375
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11882
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6772
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5588
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 168
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4375
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11882
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6772
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5588
Składniki
Mięso dokładnie opłukać, osuszyć, pokroić w większą kostkę. Suszone owoce ( śliwki ,morele ) pokroić w paseczki. Obraną cebule pokroić w drobną kostkę, lekko zeszklić na gorącym tłuszczu dodając mięso podsmażyć kilka minut. Następnie podsmażone mięso przełożyć do rondla razem z cebulą. Dodać przyprawy, suszone owoce , dolać około 2- 3 szklanki wody. Dusić pod przykryciem, ok. 1- 1,5 godziny, aż mięso będzie kruche i miękkie. Pod koniec duszenia dodać sos sojowy doprawić solą i pieprzem do smaku. Sosu nie zagęszczać. Dodatek sosu sojowego i rozpływające sie owoce zagęszczą sos. Sos ma słodko-ostry smak. Podajemy z ziemniakami lub ugotowanym ryżem.