Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pomysł na pyszny obiad z mięsem wieprzowym z dużą ilością warzyw. Mięso wieprzowe można zastąpić drobiowym.
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7623
Danie obiadowe idealne do zabrania do pracy na lunch.
Odsłon: 65
Owsianka z malinami to świetny pomysł na pyszne i zdrowe śniadanie, które prz...
Odsłon: 87
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1258140
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7623
Danie obiadowe idealne do zabrania do pracy na lunch.
Odsłon: 65
Owsianka z malinami to świetny pomysł na pyszne i zdrowe śniadanie, które prz...
Odsłon: 87
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1258140
Składniki
Mięso myjemy, kroimy w kostkę. Cebulę obieramy i siekamy. Pieczarki oczyszczamy, kroimy w plastry.
Pieczarki i cebulę podsmażamy na rozgrzanym oleju. Dodajemy mięso, doprawiamy solą, pieprzem i papryką. Zalewamy bulionem i dusimy ok. 40 min.
Marchew obieramy i kroimy w plasterki. Paprykę myjemy, wyjmujemy gniazda nasienne i kroimy w kostkę. Dodajemy do mięsa wraz z pomidorami. Czosnek przeciskamy przez praskę i dodajemy do gulaszu. Jeśli potrawa jest zbyt gęsta, dodajemy nieco bulionu. Dusimy ok. 20 min. Podajemy z ugotowanymi ziemniakami i ogórkami kiszonymi.