Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pomysł na pyszny obiad z mięsem wieprzowym z dużą ilością warzyw. Mięso wieprzowe można zastąpić drobiowym.
Proponujemy dzisiaj wiejskie pierogi naszej babci Zosi. Prosty farsz z mięsa...
Odsłon: 759
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 4217
dziś zapraszam Was na niezawodne i pyszne ciasto kokosowe Rafaello bez piecze...
Odsłon: 17541
Lekko słodkawa, w sam raz dla dzieci, taka jaką gotowała mama, na wywarze z d...
Odsłon: 3319
Sezon jabłkowy w pełni. Szkoda nie zrobić smacznego, domowego musu który jest...
Odsłon: 257
Proponujemy dzisiaj wiejskie pierogi naszej babci Zosi. Prosty farsz z mięsa...
Odsłon: 759
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 4217
dziś zapraszam Was na niezawodne i pyszne ciasto kokosowe Rafaello bez piecze...
Odsłon: 17541
Lekko słodkawa, w sam raz dla dzieci, taka jaką gotowała mama, na wywarze z d...
Odsłon: 3319
Sezon jabłkowy w pełni. Szkoda nie zrobić smacznego, domowego musu który jest...
Odsłon: 257
Składniki
Mięso myjemy, kroimy w kostkę. Cebulę obieramy i siekamy. Pieczarki oczyszczamy, kroimy w plastry.
Pieczarki i cebulę podsmażamy na rozgrzanym oleju. Dodajemy mięso, doprawiamy solą, pieprzem i papryką. Zalewamy bulionem i dusimy ok. 40 min.
Marchew obieramy i kroimy w plasterki. Paprykę myjemy, wyjmujemy gniazda nasienne i kroimy w kostkę. Dodajemy do mięsa wraz z pomidorami. Czosnek przeciskamy przez praskę i dodajemy do gulaszu. Jeśli potrawa jest zbyt gęsta, dodajemy nieco bulionu. Dusimy ok. 20 min. Podajemy z ugotowanymi ziemniakami i ogórkami kiszonymi.