Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gulasz wieprzowy podany z ziemniakami.
smaczny pieczony kurczak w nowej odsłonie.
Odsłon: 109
Łatwe w przygotowaniu torciki z musem czekoladowym z białej czekolady. Fajny...
Odsłon: 77
Omlet hiszpański, czyli tortilla de patatas, to tradycyjne danie kuchni hiszp...
Odsłon: 5679
Sernik baskijski to zdecydowanie petarda, a sernik baskijski pistacjowy to po...
Odsłon: 6845
smaczny pieczony kurczak w nowej odsłonie.
Odsłon: 109
Łatwe w przygotowaniu torciki z musem czekoladowym z białej czekolady. Fajny...
Odsłon: 77
Omlet hiszpański, czyli tortilla de patatas, to tradycyjne danie kuchni hiszp...
Odsłon: 5679
Sernik baskijski to zdecydowanie petarda, a sernik baskijski pistacjowy to po...
Odsłon: 6845
Składniki
Wymyte mięso kroimy w większą kostkę. i smażymy na gorącej patelni z tłuszczem. Cebulę kroimy, lekko solimy by zmiękła i gdy mięso będzie zarumienione dodajemy cebulę doprawioną majerankiem i pieprzem i pod przykryciem dusimy do miękkości dolewając pół szklanki wody. W oddzielnym garnczku wlewamy litr wody, suszoną włoszczyznę i pastę rosołową. Doprawiamy do smaku, dodajemy pozostałe przyprawy i gotujemy do miękkości warzyw.
Gdy mięso z cebulką będzie miękkie dodajemy do garnka z wywarem. Doprowadzamy do wrzenia, zmniejszamy gaz i na małym ogniu dusimy przez 30 minut. Doprawiamy do smaku dodajemy koncentrat pomidorowy i lekko zagęszczamy rozmieszaną w wodzie mąką. Gotujemy kilka minut mieszając. W między czasie gotujemy ziemniaki. Ugotowany gulasz podajemy z ugotowanymi ziemniakami. Smacznego !!!