Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gulasz wieprzowy ugotowany z mięsa wieprzowego z warzywami, podany z ziemniakami i sałatką z czerwonej kapusty.
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 934
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 88
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2147
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4164
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 934
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 88
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2147
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4164
Składniki
Wymyte i osuszone mięso kroimy w kostkę 3x3 cm. Do mięsa dodajemy sól i ziołowy pieprz, dokładnie mieszamy i smażymy na gorącym tłuszczu do lekkiego zarumienienia. W między czasie kroimy cebule w pół plastry i paprykę w większą kostkę, solimy, pieprzymy i mieszamy. Gdy mięso będzie lekko zarumienione dodajemy cebule z papryką, mieszamy i dusimy pod przykryciem do zmiękczenia cebuli i papryki.
Podczas gdy duszą się składniki na patelni przygotowujemy półtora litra bulionu z suszonych warzyw, liści laurowych i ziela angielskiego. Uduszone warzywa z mięsem przekładamy do gotującego się bulionu i gotujemy całość do czasu aż mięso będzie miękkie. Pod koniec gotowania dodajemy sos sojowy, mieloną paprykę, gałkę muszkatołową i majeranek. Próbujemy smak, w razie potrzeby doprawiamy solą i pieprzem. Sos zagęszczamy mąką pszenną i jeszcze chwilę gotujemy. W między czasie gotujemy ziemniaki.
Gotowy gulasz podajemy z ziemniakami i sałatką z czerwonej kapusty. Smacznego !!!