Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gulasz wieprzowy ugotowany z mięsa wieprzowego z warzywami, podany z ziemniakami i sałatką z czerwonej kapusty.
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 34
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8667
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 3088
Polecam.
Odsłon: 1884
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 34
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8667
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 3088
Polecam.
Odsłon: 1884
Składniki
Wymyte i osuszone mięso kroimy w kostkę 3x3 cm. Do mięsa dodajemy sól i ziołowy pieprz, dokładnie mieszamy i smażymy na gorącym tłuszczu do lekkiego zarumienienia. W między czasie kroimy cebule w pół plastry i paprykę w większą kostkę, solimy, pieprzymy i mieszamy. Gdy mięso będzie lekko zarumienione dodajemy cebule z papryką, mieszamy i dusimy pod przykryciem do zmiękczenia cebuli i papryki.
Podczas gdy duszą się składniki na patelni przygotowujemy półtora litra bulionu z suszonych warzyw, liści laurowych i ziela angielskiego. Uduszone warzywa z mięsem przekładamy do gotującego się bulionu i gotujemy całość do czasu aż mięso będzie miękkie. Pod koniec gotowania dodajemy sos sojowy, mieloną paprykę, gałkę muszkatołową i majeranek. Próbujemy smak, w razie potrzeby doprawiamy solą i pieprzem. Sos zagęszczamy mąką pszenną i jeszcze chwilę gotujemy. W między czasie gotujemy ziemniaki.
Gotowy gulasz podajemy z ziemniakami i sałatką z czerwonej kapusty. Smacznego !!!